Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 18. juni 2013 kl 21.20 Europa - en reise gjennom det 20. århundret

Berlin og Wien - 1906

Historikeren Geert Mak står bak den populære historieserien om Europa som har vært vist i mange land.(Foto: Bob Bronshoff )
Historikeren Geert Mak står bak den populære historieserien om Europa som har vært vist i mange land.(Foto: Bob Bronshoff )
I starten av århundret virket det som om det europeiske kongehuset var en eneste stor og lykkelig familie.

Keiser Wilhelm av Tyskland, var den engelske dronning Victorias barnebarn, og den russiske tsar Nikolaj var fetteren hans. Som barn hadde de lekt sammen hos bestemor. Det virket ikke som om det var noe som kunne true Europas siviliserte og opphøyde adel.

Programmet tar oss med på reise fra keiser Wilhelms Berlin til Franz Josefs Wien. Og mens adelen danser på slottet i Hofburg, vandrer den rotløse kunstmaleren Adolf Hitler rundt blant tusenvis av innvandrere i Wien.

Om serien
Den bestselgende boken "Europa" av den nederlandske historikeren Geert Mak, er utgangspunktet for denne tv-serien på 35 episoder.

Geert Mak tar oss med på en reise gjennom 1900-tallets Europa. Med tog, bil og båt ferdes han gjennom historien og over kontinentet fra århundreskiftets Wien, via Madrid, Volgograd, Berlin og Tjernobyl, til ruinene i Sarajevo. Programmene inneholder unikt dokumentarisk materiale og lar oss møte mennesker som på en eller annen måte er påvirket av de hendelsene som har preget det tjuende århundret. Vi er alle en del av Europa, men hver av oss har sin egen historie å fortelle.

sENDT TIDLIGERE.

Nederlandsk dokumentarserie, 2009
Originaltittel: In Europe
Produsent: NPO
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900