Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 16. april 2006 kl 20.35 Typisk norsk

ABC i baking

Petter Schjerven og Ingrid Espelid Hovig slår et salg for bokstavkjeksen (Foto: Ole Kaland, NRK)
Petter Schjerven og Ingrid Espelid Hovig slår et salg for bokstavkjeksen (Foto: Ole Kaland, NRK)
Petter Schjerven savner Sætres bokstavkjeks. Det samme gjør Ingrid Espelid Hovig. Sammen slår de et slag for dens tilbakekomst, og disker i samme anledning opp med sine egenkomponerte kjeks.

NRK fjernsynskjøkkenets Ingrid Espelid Hovig er selvskreven gjest når Petter Schjerven stiller det betimelige spørsmålet: Hvor ble det av bokstavkjeksen?
Et besøk på Sætre-fabrikken gjør ikke den populære programlederen særlig klokere, så da blir løsningen å ta bakesleiva i egen hånd. Med kyndig veiledning og språklige digresjoner baker Petter og Ingrid nemlig sine egne bokstavkjeks.

Forvirrende familiekonstellasjoner
I kveld ser også Petter Schjerven på hvilke konsekvenser stadig nye familiekonstellasjoner får for språket vårt. For hva er for eksempel en brormor? Kjært barn har mange navn, og familier med mine og dine barn krever etter hvert flere ord for familiemedlemmer. I kveldens program ser vi på noen forslag.

Vi ser også om det hjelper å sette ord på følelsene våre, og om det finnes ord vi ikke har følelser for. Trond Viggo Torgersen er ukens gjest.

Norsk underholdningsserie 2006
Produsert av: Rubicontv
Programleder: Petter Schjerven
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,


LENKER
  • Les mer: