Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

Puls mot mobbing - høst 2002

Vera Kvaal er i gang med en ny sesong med
Vera Kvaal er i gang med en ny sesong med "Puls". (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Norges største helsemagasin er tilbake, og denne høsten vil fokuset ligge på et av våre største samfunnsproblem - mobbing. Vera Kvaal og resten av redaksjonen tar opp kampen for seernes fysiske og psykiske helse.

At helsestoff på fjernsynet faller i smak er tydelig. Forrige sesong hadde ”Puls” en markedsandel opp mot 50% under sine sendinger. Målsettingen bak en slik suksess er enkel: – Vi skal gjøre Norge et bedre sted å leve, sier prosjektleder Marie Sjo.

Ny kampanje
I fjor valgte 70 000 nordmenn å stumpe røyken parallelt med ”Puls” sin kampanje for røykeslutt. I høst vil det satses tungt på mobbing, som både er et problem for samfunnet og den enkeltes helse. Kampanjen har fått navnet ”Respekt – stopp mobbing”, og vil komme i gang i løpet av høsthalvåret. Allerede nå er redaksjonen på jakt etter innspill og historier fra seere som kan bidra til kampanjen.

Avhengig av seerne
Å ha kontakt med seerne er alfa og omega når man lager tv som angår folk. Vera Kvaal understreker viktigheten av samspill med publikum.

- Vi er avhengig av å få tips, at seerne forteller oss sine historier. Det er viktig at vi får vite hva folk er opptatt av dersom vi skal lage et program som er relevant og engasjerer.

At hun konkurrerer mot såpeserier, tror hun ikke vil by på problemer. – ”Puls” er et viktig program, det handler jo faktisk om liv og død. Hva kan være mer dramatisk enn det?

Egenprodusert helsemagasin
Programleder: Vera Kvaal
Prosjektleder: Marie Sjo


LENKER
  • Hjemmeside