Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 14. juni 2009 kl 21.00 Film: Mindhunters

Psykologi på liv og død

FBI-aspirantene opplever psykologi på liv og død (Foto: Avenue Pictures)
FBI-aspirantene opplever psykologi på liv og død (Foto: Avenue Pictures)
FBI sender sju av sine unge aspiranter fra sin psykologiske eliteenhet, "Mindhunters", til en isolert øy for å gjennomgå den siste avgjørende øvelsen. Det de ikke vet, er at denne øvelsen vil være mer skjebnesvanger enn noen av dem kunne forventet på forhånd.

De sju aspirantene sendes til en militærøy, bortlånt til FBI for helgen, så den siste øvelsen i aspirantperioden kan gjennomføres. De er blitt lært opp til å fange seriemordere, og til å forstå hvordan de tenker, men øya de befinner seg på, vil for alvor gi dem et innblikk i en seriemorders hjerne på en uforutsigbar måte. Det blir ikke mindre vanskelig å løse når det virker som om den som dreper dem én etter én, er en av dem selv.

De blir nødt til å jobbe mot et ekstremt tidspress i kappløpet for å overleve, og finne psykopaten før de alle er døde. En Profiler må finne det svake punktet hos gjerningsmannen for å forstå og forutse det neste trekket, men for å løse seg ut av øyas "nye" oppgave, må de også forstå og vite om egne svakheter for å skjønne når de selv vil være i fare for å bli drept.

Gruppens leder Sara må holde seg i live lenge nok til å finne ut hvem av hennes kolleger som er morderen. Er det Gabe, J.D. Reston, Bobby, Rafe, Lucas, Vince eller Nicole?

Filmen er sendt tidligere

Nederlandsk/finsk/britisk/amerikansk thriller (2005)
Originaltittel: "Mindhunters"
Med Val Kilmer (Harris), Kathryn Morris (Sara), LL Cool J (Gabe), Christian Slater (J.D. Reston), Elon Bailey (Bobby), Will Kemp (Rafe), Johnny Lee Miller (Lucas), Clifton Collins jr. (Vince) og Patricia Velzquez (Nicole)
Regi: Renny Harlin
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no