Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. oktober 2005 kl 18.35 Skattejakten

Fra asken til ilden

Oldefar Ulrik (Per Oscarsson) viser Sigge (William Svedberg) og de andre ungdommene skatten han har funnet. (Foto: Nordisk Film AS)
Oldefar Ulrik (Per Oscarsson) viser Sigge (William Svedberg) og de andre ungdommene skatten han har funnet. (Foto: Nordisk Film AS)
Da Sigge ble skadet, fikk ungdommene magisk hjelp til å finne fram til Magdalenatårnet. Og der møtte de oldefar Ulrik – lys levende! Men problemene er slett ikke over…

Møtet med oldefar blir en sterk opplevelse for ungdommene, mens han er sint fordi de har ledet skattejegere dit. Oldefar har nemlig funnet katarenes skatt, men nå må han redde den unna Gabriella og Oscar.

Skjult av nattemørket leder oldefar Ulrik ungdommene inn i en gigantisk dryppsteinsgrotte, og henter skatten. Men utenfor står Gabriella og Oscar og venter… Vil Gabriella få tak i skatten? Og kan oldefar hjelpe søskenbarna med å redde landstedet?

Om serien
Gjennom seks episoder følger vi søskenbarna Sigge (12), Siw (16), Katta (13) og Jarle (16) på en eventyrlig reise på jakt etter sin forsvunne oldefar. Forsvinningen er en gåte, og en mystisk rebus tar dem med til Frankrike.

Samtidig som de leter etter oldefaren, har de et annet stort problem. De risikerer å miste feriestedet sitt på Sørlandet, hvis de ikke kan løse inn en pant så fort som mulig. Kanskje rebusen kan føre dem til en verdifull skatt?

"Skattejakten" er en fortsettelse av barne- og ungdomsserien "Veddemålet" som gikk på NRK i januar i 2004, og så ble sendt i reprise før sommeren i år.

Svenske og norske skuespillere
Mens svenske William Svedberg og Sally Frejrud Carlsson spiller Sigge og Siw, har norske Niklas James Knudsen og Ingrid Unnur Giæver de to andre hovedrollene som Jarle og Katta.

"Skattejakten" er Ingrid tredje rolle som tv-skuespiller, hun har tidligere spilt i "Veddemålet", hatt en mindre rolle i en tv-dokumentar, vært statist i spillefilmen "United" og gjort dubbing av tegnefilm.

Niklas har tidligere spilt i "Veddemålet", NRK-serien "Tiden før Tim" og spillefilmen "Ulvesommer.

I rollen som oldefar Ulrik finner vi Per Oscarsson. Den folkekjære skuespilleren har hatt rundt hundre filmroller siden debuten i 1944, og vant gullpalmen på filmfestivalen i Cannes for beste mannlige rolle i "Sult" i 1966.

Mange vil nok også dra kjensel på Michael Nyqvist, som blant annet har spilt i de svenske publikumssuksessene "Tilsammans" og "Grabben i graven brevid".

Norsk dramaserie for barn og ungdom i seks deler (2004)
Produsert av: Nordisk film AS
Produsent: Rune H. Trondsen
Regi: Thomas Kaiser
Episodetittel: Oldefars grav
I rollene: Ingrid Unnur Giæver, Niklas James Knudsen, Sally Frejrud Carlsson, William Svedberg, Per Oscarsson, Peter Andersson, Øystein Røger, Siw C. Klynderud, Michael Nyqvist.
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Serien vises også i Nett-tv