Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 8. februar 2007 kl 21.30 Kodenavn Hunter

Dramatisk avslutning

Gisela (Ane Dahl Torp) og Frode (Kristoffer Joner) må begge ta vanskelige valg i kveldens siste episode. (Foto: Fredrik Arff)
Gisela (Ane Dahl Torp) og Frode (Kristoffer Joner) må begge ta vanskelige valg i kveldens siste episode. (Foto: Fredrik Arff)
Christine Hoff har dødd under mystiske omstendigheter, men Mads Høgberg er sleip som en ål og røper ingenting under avhørene. Samtidig forbereder Hunter-gruppen seg på den varslede storaksjonen på Ullersmo landsfengsel, og Giselas identitet står i fare for å bli avslørt.

I siste episode er det flere liv som er i fare. Bjørn har oppdaget at Mads Høgberg kjenner svigerfaren hans, som er en kjent forsvarsadvokat. Han setter ikke pris på at det kriminelle nettverket de er i ferd med å rulle opp, også strekker grenene sine ut mot hans egen familie.

Om serien
Få tv-serieskapere i dette landet vet mer om politiarbeid enn mannen bak suksessen "Svarte penger, hvite løgner", Jarl Emsell Larsen. Gjennom nitidig research har han sammen med produsent Anne Birte Brunvold Tørstad skapt en historie som langt på vei kunne vært virkelig, med internasjonale, kriminelle nettverk der det ikke lenger handler om én bakmann og noen få skurker.

Bjørn (Mads Ousdal) er en dyktig etterforsker i Oslo-politiet. Hans fremste støttespiller er broren Vegard som jobber som fengselsbetjent, men han mister livet under et voldsomt sammenstøt under en kapring av en fangetransport. Det viser seg at Vegard hadde hemmeligheter for Bjørn som skal bli far til sitt første barn.

Kapringen av transporten er meget brutalt utført, og politiets hemmelige etterforskningsgruppe "Hunter" er spesielt nedsatt for å undersøke saken. Lederen for gruppa er Dan Wester (Jan Sælid)

Norsk-svenske Gisela (Ane Dahl Torp) jobber i en bar i Göteborg, der loven ikke er det viktigste. Hun jobber også undercover. I baren dukker den småkriminelle nordmannen Frode (Kristoffer Joner) opp. I møte med Frode vokser det frem følelser i Gisela, og det blir særlig komplisert da Hunter-gruppen i Norge vil ha henne til å jobbe for seg.

Egenprodusert krimserie i seks deler fra NRK Drama (2006)
Regi og manus: Jarl Emsell Larsen
Produsent: Anne Birte Brunvold Tørstad
I rollene: Mads Ousdal (Bjørn Rønningen), Ane Dahl Torp (Gisela), Kristoffer Joner (Frode), Jan Sælid (Dan Wester), Laila Goody (Carina Bredesen), Petronella Barker (Christine Hoff), Alexandra Rapaport (Maria Milinkovich) og Dag Malmberg (Ingemar Bergquist) m. fl.
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no