Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 17. september 2007 kl 19.55 Faktor: Konsert for tre hester i to takter

Et vendepunkt, og lyden av båtmotorer

Faktor: Konsert for tre hester i to takter: Gunnar Mikkelsen samler på båtmoterer. Nå leter han etter en helt spesiell en! (Foto:  Øyvind Sandberg, Øy-Film)
Faktor: Konsert for tre hester i to takter: Gunnar Mikkelsen samler på båtmoterer. Nå leter han etter en helt spesiell en! (Foto: Øyvind Sandberg, Øy-Film)
Gunnar Mikkelsen var en vellykket skipsmekler da sønnen på 12 år døde av kreft. Det ble et vendepunkt i livet for Gunnar.

Han ble liggende nede for telling et års tid før en lege overtalte ham til å ta en liten jobb i en kirke. Jobben førte til fast ansettelse som kirketjener i Mariakirken i Bergen.

Det maritime slapp likevel ikke helt taket i Gunnar, og lyden av gamle båtmotorer har alltid vært den musikken Gunnar har likt best.

Han begynte å samle på båtmotorer for å redde deres historie som holdt på å ruste vekk i naust og fjæresteiner. Målet er et motormuseum, og en dag får Gunnar vite at den første båten som gikk med motor i Sognefjorden, er funnet ved en kai utenfor Lærdal. Den motoren vil Gunnar ha!

Regi
Filmen er regissert av Øyvind Sandberg, Øy-Film. Han har vunnet en rekke priser for sine kort og dokumentarfilmer og fikk blant annet "Gullruten" for "Kabal i hjerter" våren 2007.


Produsert av Øy-Film for NRK Faktor
Medvirkende: Gunnar Mikkelsen (70 år)
Manus, regi, foto og kommentar: Øyvind Sandberg
Redaktør NRK Faktor: Oddbjørn Rosnes.
Kontaktpersoner: Øyvind Sandberg – 56 35 33 72 / 95 80 85 35
Inger Larsen, Marked og kommunikasjon, NRK, 23 04 74 83
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no