Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 16. september 2008 kl 21.25 Himmelblå

Kuer på rømmen

Himmelblå: Kuene til storbonden Johan dukker plutselig opp overalt på øya. Foto: Audun Gjelsvik Magnæs/NRK
Himmelblå: Kuene til storbonden Johan dukker plutselig opp overalt på øya. Foto: Audun Gjelsvik Magnæs/NRK
Stemningen på pensjonatet er god. Oppussingen går bra, kafeen begynner å ta form og nytt utstyr er på plass. Plutselig dukker kuene til storbonden Johan opp overalt på øya og skaper kaos..

Det er ikke bare kuer på rømmen storbonden sliter med. Kona Ingeborg er syk. Hun roter med ting og er ikke seg selv. Johan vil ha henne hjemme for enhver pris, mens sønnen Halle mener det er helt nødvendig at de får henne på sykehjem.

Forhold settes på prøve
Brynjar og Britt har hatt et forhold i flere år, selv om Brynjar fortsatt er gift med Liv. Liv bor på institusjon på fastlandet og kommer antageligvis aldri til å bli frisk.

Britt har til nå godtatt situasjonen, men da Brynjar kommer hjem og forteller at Livs pleiere gjerne vil at han skal tilbringe mer tid der, opplever de for første gang at forholdet settes på prøve.

Om serien:
Himmelblå er en varm og morsom "feelgood" serie om gammeldagse verdier som familie og vennskap, om brennende hjerter og om deilige kultursjokk. Handlingen er lagt til naturskjønne Ylvingen i Nord-Norge.

Det lille øysamfunnet på Helgelandskysten er utrydningstruet på grunn av folketallet og i et desperat forsøk på å redde øyas skole setter de inn en annonse i VG hvor de søker etter en familie med to barn.

I Oslo sliter alenemoren Marit med å få endene til å møtes. Hun er sliten, overarbeidet og ser lite til barna sine, Iris og Robin. Annonsen i VG er som sendt fra himmelen – det eneste problemet er at Marit ikke kan tilby den perfekte, harmoniske kjernefamilien som det søkes etter. For å pynte på situasjonen overtaler hun bestevennen Kim til å være med som ektemann.

Før de vet ordet av det er Marit, Kim, Robin og Iris bosatt tusen kilometer fra storbyen med en gammel nedslitt fiskarheim som bosted og arbeidsplass.

Gjennom 16 episoder følger vi dem og de fastboende på Ylvingen gjennom dramatikk, kjærlighet, gleder, frustrasjoner, hverdagsliv og fest.

Dramaserie i 16 episoder etter en idé av Timothy Prager
Produksjon: NRK Drama
Manus: Sissel og Kathrine Hauger, m.fl
Regissører: Eva Dahr (konseptuerende), Vibeke Ringen, Mathias Calmeyer, Anne Sewitsky og Tor Tørstad
Produsenter: Tore Bergstrøm og Vegard Stenberg Eriksen
Med: Line Verndal (Marit), Edward Schultheiss (Kim), Elvira Haaland (Iris), Sebastian Warholm (Robin), Ketil Høegh (Brynjar), Ingrid Vollan (Britt), Lena Kristin Ellingsen (Karoline), Hallvard Holmen (Roy), Terje Skonseng Naudeer (Roland), Nina Bendiksen (Vivian), John Sigurd Kristensen (Halle), Sigmund Sæverud (Johan), Julie Øksnes (Ingeborg), Grete Johnson (Liv), Zita Djenes (Klara)
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900