Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 17. juli 2007 kl 19.55 Nigellas kjøkken

Alene med god mat

Spaghetti carbonara er en av Nigellas favoritter (Foto: Channel 4)
Spaghetti carbonara er en av Nigellas favoritter (Foto: Channel 4)
Nigella Lawson er ikke den som slurver med maten selv om hun er alene. Hun lager alt fra delikate snacks til fulle måltider, som stekt lammebog med ertepuré.

Hun elsker å lage lettvinte retter som spaghetti carbonara –som hun liker å spise rett fra gryta. Dessuten er Nigella glad i grillet halloumi-ost med egg og mynte, og som avslutning fristende små sjokoladedesserter. Selv midt på natten, etter en kveld på byen, befinner Nigella seg på kjøkkenet -opptatt med å lage noe godt etter barrunden.

Om serien
Nigella Lawson er en av Storbritannias beste og mest innflytelsesrike matskribenter. Hun har vært kalt en moderne Schønberg Erken, hjemmets gudinne og den kvinnelige utgaven av Jamie Oliver. Fristelsene hun byr på står i sentrum.

Nigella har hatt matspalter i mange av Englands og USAs største aviser. Blant annet har hun skrevet for matspalten i Vogue, og laget restaurantspalten i The Spectator. Hennes første bok, "How to Eat", dannet i 1998 grunnlaget for tv-serien "Nigella Bites" som ble en stor suksess på Channel 4 i Storbritannia.

Britisk matserie (2005)
Produsert av Channel 4
Originaltittel: "Nigella Feasts"
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no