Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. februar 2007 kl 20.25 Topp 10: Norges største diva

Hvem er Norges største diva?

Nadia Hasnaoui og Claus Wiese får besøk av Finn Schjøll og Morten Krogvold i kveld. Sammen skal de diskutere hvem som bør bli Norges største diva (Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix)
Nadia Hasnaoui og Claus Wiese får besøk av Finn Schjøll og Morten Krogvold i kveld. Sammen skal de diskutere hvem som bør bli Norges største diva (Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix)
15 flotte kvinner er nominert til å være Norges største diva. Men bare 10 får være med på kveldens liste, og kun én kan smykke seg med den ærefulle tittelen.

Programledere Nadia Hasnaoui og Claus Wiese har invitert Finn Schjøll og Morten Krogvold til studio for å diskutere hvem som fortjener å bli Norges største diva. Hva kjennetegner egentlig en kvinne med divatakter?

I følge bokmålsordboka er en diva en gudinne; en feiret sangerinne eller skuespillerinne. Og blant listen over de nominerte er det flere som står i stil til denne definisjonen.

Hvem mener det norske folk har gjort seg fortjent til tittelen?

Kveldens nominerte er:
Sossen Krogh, Aylar Lie, Wenche Foss, Anne-Kat. Hærland, Celina Midelfart, Åse Kleveland, Vendela Kirsebom Thommessen, Mia Gundersen, Liv Ullmann, Herborg Kråkevik, Ane Dahl Torp, Dorthe Skappel, Mona Grudt, Anne Grosvold og Lise Fjeldstad.

Om programmet
Nadia Hasnaoui og Claus Wiese skal i løpet av ti programmer kåre vinnere i ti ulike underholdningskategorier. Det blir garantert festlige gjensyn, litt nostalgi og best av alt: Du har vært med på å påvirke resultatet!

I høst kunne alle si sin mening om hvem og hva som burde være på listene. Listene inneholder alt fra blant annet store sportsøyeblikk, til tidenes sommerslager, tv-serie og Norges morsomste mann/kvinne. Interessen var enorm, og juryens forslag til hvilke ti kandidater som skulle være på de ulike listene, vekket både glede og vrede hos folk.

Flere titalls tusen nordmenn har vært med på å stemme frem utfordrere til juryens nominerte. Med folkets fem utfordrere er det nå i alt 15 nominerte til hver Topp 10-liste. Men ettersom det kun er plass til ti kandidater på en Topp 10-liste, har TNS Gallup gjennomført en storstilt undersøkelse blant det norske folk. Og nå foreligger resultatet. Hvem blir folkets Topp 10?

Egenprodusert underholdningsprogram (2007)
Programledere: Nadia Hasnaoui og Claus Wiese
Prosjektleder: Gitte Calmeyer
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,

TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.noLENKER
  • Les mer