Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 3. september 2006 kl 17.30 Åpen himmel: Kveldsgudstjeneste

Åpen himmel

Kråkeslottet (foto: Senjafoto - for NRK).
Kråkeslottet (foto: Senjafoto - for NRK).
Fra Kråkeslottet i Bøvær på Senja.

Smak av sol, hav og fiske
- Den ytre ramme for gudstjenesten kan ikke bli bedre og minner oss om alt det fine vi må ta vare på. Alt Gud har gitt oss. I havet, ved kysten med båtliv og fiskebruk og ikke minst menneskene på vår sårbare jord.

Det sier sokneprest Ingunn Rinde som inviterer til kveldsgudstjeneste på Kråkeslottet i Bøvær på yttersia av Senja. Et sted som fra begynnelsen av 1900-tallet ble brukt som fiskebruk. Her ble det tatt i mot og håndtert mye fisk til store verdier.

I dag er er det gamle fiskebruket et sted for konserter og utstillinger. Et kultursted på yttersia av Senja, og for anledningen gjort i stand og pyntet til kirkerom.

Ja, den ytre rammen står passer utmerket til kveldens bibelfortelling om hvordan Jesus kalte sine disipler ved Genesaretsjøen. De var også fiskere. Det var sjøen og fisken de levde av.

Når Kråkeslottet, det gamle fiskebruket og kulturstedet, er gjort om til kirkerom, fylles det av gamle og nye salmer. De nye salmene er skrevet av Trond Hellemo som bor her i Berg menighet. Hans tekster er tonesatt av Ivar Jarle Eliassen som også deltar på gudstjenesten sammen med Finnsnes barnekor. Ellers deltar elever fra stedets skole.

Gudstjenesten er et lokalt løft, og sokneprest Ingunn Rinde lover en gudstjeneste med smak av sol, hav og fiske med bro over til det som skjedde for 2000 år siden, fiskefangsten på Genesaretsjøen og Jesu kall: Følg meg.

NRK1 Fjernsynet - Søndag 3. sept. kl.17.30.

Egenprodusert dokumentar NRK Program riks Tromsø (2006).
Kontaktperson: Helge Gudmundsen, 958 79 025.