Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 5. mars 1999 kl 20.35 I Hummels vold

I Hummels vold (ttv)

NRK1 fredag 5. mars kl 20.35
I Hummels vold

Moro-Jon hos Hilde Hummelvoll
Jon Skolmen forbinder vi med moro. Han har underholdt både små og store siden 1965, da han hadde sin debut foran kamera i programmet \"Transport av levende bilder\" fra Maihaugen på Lillehammer.
Og hvem husker vel ikke \"Jeg får ikke sove\" da Jon Skolmen var barnevakt?
Jon Skolmen er en slik person vi nordmenn elsker. Han er lun, morsom, rolig, litt gal, snill, har barnetekke og er klok. Og så er han skap- donaldist - det vil si Donald-entusiast. Alle Selskapsreise-filmene (fire i alt) har vært med på å gjøre ham mektig populær - både i Norge og i Sverige.

En allsidig karriere
Jon Skolmen er programleder, skuespiller og artist. Han ble fast ansatt i NRK i 1964, jobbet som innspillingsleder før han ble programleder, først i Barne- og ungdomsavdelingen og deretter i Underholdningsavdelingen. Han sa opp i 1982 og har siden jobbet frilans. Hans karriere spenner fra programlederrolle, filminnspillinger, revyer og til plateinnspilling. Han har medvirket i over 250 NRK-programmer og en rekke programmer på andre TV-kanaler. Av barneprogrammer er det Lekestue, Tertitten og \"Jeg får ikke sove\" han selv vil fremheve. Han har også vært sentral i flere Montreux-programmer, \"OlympiCOMEDIADE\" i 1972, \"Det internasjonale vegg-til-vegg-show\" i 1973, \"Rundkast med kringkasting\" i 1976,\"Toget\" i 1977 og \"Aqarium\" i 1981.
Jon Skolmen har spilt inn 11 spillefilmer, hvorav de mest kjente er \"Selskapsreisen\", \"Selskapsreisen 2\", \"S.O.S. Selskapsreisen 3\", \"Selskaps-golferen\", \"Men Olsendbanden var ikke død!\" og \"Hodet over vannet\".
Han har også vært sentral i Dizzie Tunes-revyene.
I disse dager har Jon Skolmen blant annet vært med på innspilling som \"Mjøltyt\" i NRKs nye julekalender \"Blånissene\" som spilles inn på Røros og i studio i Oslo.

Vokst opp på Grefsen
Som mange andre gode artister (for eksempel Øyvind Blunck og Wenche Myhre), er Jon Skolmen vokst opp på Grefsen/Lofthus. Så hadde han da også sin første sommerjobb i hjemstrøket, som visergutt for en matforretning på Lofthus og fikk 75 øre for hvert ærend. Sommerjobber hadde han også på Vinmonopolet på Hasle før veien gikk til Luftforsvarets Rekruttskole på Værnes. Så jobbet han som lærervikar og deretter fikk han jobb som vikarierende innspillingsleder i NRK i 1963. Jon Skolmen er enkemann og har to voksne barn, Tine og Christian.
NRK1 fredag kl. 20.35
Bilde

Hele Norges Moro- Jon er gjest hos Hilde Hummelvoll i kveld. En allsidig mann med godt humør. (Foto: Rune Lønn-Arnesen).

Egenprodusert underholdningsprogram
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Programleder: Hilde Hummelvoll
Ved Gitte Calmeyer og Siss Kvamme