Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 15. desember 2013 kl 18.35 Jul i Svingen

Agnetha og Marvin krangler


Det er lite som vitner om julestemning hos Linus i kveldens episode. Foreldrene krangler så busta fyker, og Linus og Klara er redde de kommer til å skille seg.

Da Marvin kommer hjem fra butikken med en julelue i stedet for mat til familien, blir Agnetha kjempesint. Familien har ingenting å spise, og hun er lut lei av Marvins barnslige påfunn. Så sint blir Agnetha at hun sier hun har glemt hvorfor hun en gang ble forelsket i Marvin.

Dette bekymrer Linus, og han søker trøst og støtte hos Victoria. Hun er nemlig ekspert på slike problemer, selv om hun ikke helt finner løsningen på dem.

Løsningen finner Linus derimot hos Biggen. Han kan fortelle at Linus’ foreldre i sin tid møttes da Biggen og Marvin spilte i band. Agnetha dukket opp på en konsert i Svingen, og det var kjærlighet ved første blikk.

Dermed legger Linus og Klara en plan for hvordan de kan gjenskape det spesielle øyeblikket, og Marvin er selvsagt helt med på notene.

Om serien
Årets julekalender, "Jul i Svingen", er blant NRKs mest omfattende egenproduserte dramaserie. Den tar oss med tilbake til Svingen der Linus og vennene hans bor.

Gjennom hele desember følger vi barn og voksne i Svingen på eventyr og mange opplevelser. Hver episode er enkeltstående, og historiene blir fortalt med en stor dose humor, varme, underfundighet og nærhet.

Hele 213 opptaksdager og halvannet år med etterarbeid gjør "Jul i svingen" til en av NRKs største dramaserier. Manus er skrevet av Kjetil Indregard og regi er ved Atle Knudsen.

"Jul i Svingen" ble første gang sendt på NRK i 2006.

Egenprodusert dramaserie fra Barn og ungdom (2006)
Manus: Kjetil Indregard
Regi: Atle Knudsen
Musikk ved: Odd Nordstoga og John Vinge
Prosjektleder: Hege Waagbø og Annelene Søyland
Med: Jakob Borgen (Linus), Sebastian Warholm (Nure), Yvonne Johnsrud (Akaya), Ina Svenningdal (Åsa), Hassan Ali Iqbal (Atif), Erika Krohn (Victoria), Adrian Falch Karlsen (Børre), Mia Daniels (Klara Klegg) og Henrik Jacob Schatvet (Morten Mygg).

De voksne skuespillerne som er med: Anders Mordal (Marvin), Benedikte Lindbeck (Agnetha), Fritjov Såheim (Biggen), Bente Børsum (Fru Wold), Bibi Razia (Saima), Raija Iftikhar Ahmed (Omar), Turid Gunnes (Grete Bergum), Ulla Broch (Lucy), Fredrik Hannestad (Tor), Ayu Dewi Aarvak (Kartini), Siv Klynderud (Vera), Mats Mogeland (Arne Olav).

Presseansvarlig: Hilde Ljøen, 23 04 72 35/95 70 11 47
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, 23 04 70 00
LENKER
  • Barna i Jul i Svingen: