Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 29. juli 2010 kl 18.10 Tinas mat

Salater fra hele verden

Tina Nordström lager denne gangen salater fra hele verden (Foto: SVT)
Tina Nordström lager denne gangen salater fra hele verden (Foto: SVT)
Tina har latt seg inspirere av forskjellige deler av verden, og kveldens program blir en eneste stor salatfestival. Tina disker opp med koreanske salater, syrede grønnsaker og en egen variant av Waldorfsalat.

Waldorfsalat har fått navn etter et velrenommert hotell i New York, og har epler og valnøtter som to viktige ingredienser. Tinas variant består av pærer istedenfor epler, samt at den får en varm cider- og grønn muggostdressing til. Det blir også eksempel på helt spesielle råvarer i en skalldyrsalat med gulrøtter.

Restaurantbransjen må stadig følge skiftende trender, og Tomas Tengby har sett nærmere på fenomenet "kafédesign". Han har møtt Erik Nissen-Johansen, interiørdesigner med restauranter som spesialitet. Tomas besøker også en lokal produsent som fremstiller lønnesirup.

Om serien
Sveriges kokkeyndling Tina Nordström er denne høsten tilbake på norske tv-skjermer. Siden serien startet på Sveriges Television i februar 2001, har Tina presentert hundrevis av matretter for 1,5 millioner seere i hjemlandet. Hun er kåret til årets tv-personlighet i Sverige.

Tomas Tengby er som i tidligere programmer Tinas faste medprogramleder i serien.

Svensk matserie
Originaltittel: Mat
Med: Tina Nordström og Tomas Tengby
Produksjon: SVT
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no / 41 42 88 00
TV-seere henvises til Publikumsservice / 815 65 900LENKER
  • Hjemmeside 
  • Oppskrifter