Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. august 2004 kl 21.20 Kar for sin kilt

Lexie i rampelyset

Lexie, fruen på Glenbogle, blir spilt av Dawn Steele i „Kar for sin kilt
Lexie, fruen på Glenbogle, blir spilt av Dawn Steele i „Kar for sin kilt". (Foto: BBC)
Lexie, fruen på Glenbogle, nyter det når hun havner på sidene i et kjent ukeblad. Oppslaget er bevisst markedsføring fra hennes side, for å profilere Glenbogle.

Lexie blir ertet fordi hun pryder sidene i bladet, men selv er hun begeistret. Molly vil benytte seg av Lexies nyvunne berømmelse og foreslår at hun skal være vertinne når MacDonald-klanen samles. Lexie viser ytterligere initiativ og leier inn et dokumentar-team som skal lage en video av begivenheten.

Whisky on the rocks
Skjærene i sjøen blir mange for Lexie. Gamle Charles MacDonald blir forbannet på henne når hun setter fram en flaske whisky fra den konkurrerende McLeish-klanens brenneri. Vet hun ikke at Mac Donald og McLeish har vært i krig i 400 år?

Mike Dexter, som er hyret for å filme begivenheten, blir kapret av gamle MacDonald. Sammen pønsker de ut en felle for Lexie.

Om serien
Kar for sin kilt er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien er en av BBCs største dramasuksesser og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie: Uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) var 28 år da han uten forvarsel arvet Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Til å begynne med ville han bare vende tilbake til sitt ukompliserte jetset-liv i London, men etter hvert har han avfunnet han seg med skjebnen og gjør nå sitt beste for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land.

Lexie (Dawn Steele), Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, har etter hvert avansert til å stå ved Archies side som fruen av Glenbogle. En ukjent halvbror av Archie, Paul (Lloyd Owen), er nylig ankommet helt ut av det blå. Til mor Mollys (Susan Hampshire) store fortørnelse, fordi han er et resultat av avdøde far MacDonalds sidesprang.

Britisk dramaserie (2003)
Kveldens episode: Episode 6
Originaltittel: Monarch of the Glen (Series 5)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produsert av: Ecosse Films/BBC Scotland
Med: Susan Hampshire, Alaistair Mackenzie, Dawn Steele, Hamish Clark, Alexander Morton
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer