Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 31. oktober 2010 kl 20.05 Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

Den barmhjertige samaritan


Nede i fjæra har Else levd i et lite stuehus i over femti år. Litt lenger opp i bakken bor sønnen Edvin sammen med fru Carina, og noen steinkast unna en annen familie. Flere er dem ikke, de som lever i havgrenda på Sørøya, langt oppi nord.

Else Juliussen kommer fra den nærmest folketomme havgrenda Hasfjord i Finnmark. Og der har hun i alle år åpnet dørene sine for fylliker, fattigfolk og alle andre som trenger hjelp – også de som sliter med sykdom og smerter. For det sies nemlig at den barmhjertige samaritan i Hasfjord er utstyrt med varme, lindrende hender.

Midtsommerstid fyller hun båten til sønnen med alle sine dyr. Da skal hun til seters, til barndomsheimen sin i Meltefjorden sammen med sauene, geitene, hønene og kattene. Og der blir hun værende til seine høsten.

Om serien
Den folkekjære programlederen Oddgeir Bruaset har nok en gang funnet frem til herlige einstøinger og personligheter langt utenfor allfarvei. I den åttende sesongen av "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu" drar Bruaset til den nedlagte flyplassen på Værøy i Lofoten, den veiløse gården Aldal i Hordaland og han besøker en gammel husmannsstue på en holme i havet, Svinøyna i Gulen. Bruaset finner også frem til den mest folketomme havgrenda Hasfjord i Finnmark, en av de høystliggende gårdene i Norge og de eneste fastboende på Nordre Sandøy i Hvaler.

Egenprodusert dokumentarserie i 7 deler (2010)
Programleder: Oddgeir Bruaset
Prosjektleder NRK: Hallstein Vemøy
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice