Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 30. desember 2010 kl 20.55 Anne & Ronny møter 8 med vilje

Liv Ullmann inntar New York


Anne Grosvold og Ronny Kristoffersen har teamet opp for å produsere en serie som henter elementer fra portrett, dokumentar, reiseskildring og underholdning.

Duoen Anne og Ronny (kjent fra "Nils & Ronny" og "Walkabout") har tidligere jobbet sammen med hele Asia som arbeidsfelt, da Anne var korrespondent. Denne gangen følger paret åtte personer i en serie som tar oss verden rundt, fra Zanzibar og Shanghai til Geneve, New York, Liberia, Kongo . . .og Alnabru.

Et helt spesielt engasjement
I "Anne & Ronny møter 8 med vilje" presenteres et persongalleri som innholder alt fra Afrikas eneste valgte kvinnelige president, via verdensstjerner, til Kinas mest feirede prima ballerina, som tidligere var oberst (og mannlig, sådan) i Folkets Frigjøringshær.

Noen er innflytelsesrike og i maktposisjoner, noen jobber for å redde verden, andre er mer fokusert på sitt eget livsprosjekt, på å skaffe seg sterke opplevelser, eller uttrykke seg kunstnerisk. Felles for dem alle, er at de innehar en urokkelig vilje og et helt spesielt engasjement for det de driver med.

Usminkede møter
Målet med serien er å lage fjernsyn som er underholdende, og som likevel fortelle en historie som berører. Dette er direkte og usminkede møter og mer enn bare intervjuer; vi tas med bak kulissene og ser engasjement i fri dressur. Resultatet er programmer som kombinerer det dypeste alvor, med reiseopplevelser og forløsende humor. Anne og Ronny gjør alt selv. Til og med Anne må til pers som fotograf, med svært vekslende hell (…i følge Ronny).

Første episode: Legenden Liv Ullmann
I første episode treffer Anne og Ronny regissøren og skuespilleren Liv Ullmann i New York. Hun har fylt 70 år og har sitt første internasjonale oppdrag som teaterregissør på den internasjonale teaterarenaen. Fallhøyden er enorm: Stedet er "the Big Apple", og megastjernen Cate Blanchett har hovedrollen.

Ullmann er direkte, uten filter. Hun er underfundig, bekymret og modig. Anne og Ronny finner tonen med Liv, og følger henne tett dagene opp mot den virkelige store testen, premiere på en av de mest prestisjetunge teaterscenene i verden. Kan de også klare å få Cate Blanchett til å fortelle hva hun virkelig synes om Liv Ullmann?

Norsk portrettserie i 8 episoder fra 2010
Produsert av: MedieDireksjonen
Med: Anne Grosvold og Ronny Kristoffersen. Gjester: Liv Ullmann, Andreas Viestad, Ellen Johnsen Sirleaf, Jin Xing, Jan Egeland, Hanne Kristin Rohde, Dennis Mukwege, Hans Petter Moland.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 92 40 38 73
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice: Info@nrk.no , 815 65 900