Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 23. august 2005 kl 21.25 Nikolaj og Julie

Søs’ store kveld

Søs (Therese Glahn) har endelig premiere på danseforestillingen sin. (Foto: Ulla Voigt, DR)
Søs (Therese Glahn) har endelig premiere på danseforestillingen sin. (Foto: Ulla Voigt, DR)
I kveldens episode av "Nikolaj og Julie" er det duket for Søs’ store danseforestilling. Endelig skal resultatet av hennes turbulente samarbeid med Mikkel stå sin prøve. Alle gamle og nye venner er på plass i salen, og Søs’ nerver står på høykant.

Therese Glahn, som spiller Søs, er en av Danmarks aller beste dansere, og det var opplagt å la henne utfolde sitt dansetalent i serien. Hun er utdannet danser og koreograf fra London og har medvirket i en lang rekke danske og internasjonale danseforestillinger. I kveld får vi for alvor se hva hun er god for.

Konflikt om Emma
Nikolaj er i full konflikt med Julie om foreldreretten over Emma, samtidig som han planlegger å kjøpe et hus sammen med Kim. Julie har på sin side brutt med Lars, men kommer snart i tvil om hun har tatt en riktig beslutning.

Karina og Frank er i full gang med skilsmisseprosessen, noe de takler svært forskjellig. En kveld da Frank er ute og bowler med laget sitt, blir han kjent med en dame som gjør et sterkt inntrykk på ham, Sandra.

Om serien
I sommer blir det gjensyn med det danske hverdagsdramaet "Nikolaj og Julie" som gikk på NRK1 i 2003. NRK2 sender to episoder hver tirsdag fremover

"Nikolaj og Julie" er en dramaserie fra Danmarks Radio med fokus på parforholdets mange utfordringer. Hva skjer når hverdagen setter inn og man må handle inn mat, hente barn og oppi det hele gjøre karriere?

I hovedrollene som Nikolaj og Julie møter vi Peter Mygind og Sofie Gråbøl. Mygind er best kjent fra serien "Taxa" og fra "Riket I og II", mens Sofie Gråbøl har spilt i en rekke filmer, blant annet "Nattevakten" og "Mifunes siste sang". De har også spilt sammen i flere episoder av "Taxa".

Kjenningsmelodien til serien heter "Right Next to the Right One" og synges av Tim Christensen.


Dansk dramaserie
Produksjon: Danmarks radio
Episode 19 av 22
Regi: Charlotte Sachs Bostrup
I rollene: Peter Mygind, Sofie Gråbøl, Dejan Cukic, Jesper Asholt, Sofie Stougaard og Therese Glahn.
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/ 95 10 02 99 he


LENKER
  • Hjemmeside