Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 29. mars 2011 kl 20.45 Ein idiot på tur

Menneskeofring mot kjedsomhet


Det er klart for den fjerde reise i serien "Ein idiot på tur", der Karl er idioten. Denne gangen er målet Mexico og Chichen Itza, som har en svært blodig historie.

Chichen Itza ble bygget av mayaene og fungerte dels som ofringssted. Karl beskriver selve byggverket som pyramidelignende, med trapper nedover langs de fire sidene og "en slags bungalow på toppen".

Dårlige plasser på showet
I reisedagboken sin fantaserer Karl om hvordan selve offerritualet på Chichen Itza foregikk:

" – Jeg prøvde å forestille meg hvordan det var på en av dagene da de ofret. Det trakk nok store menneskemengder på den tiden, for det var jo ikke stort annet å drive med. Audioguiden som jeg brukte, fortalte lite om hvordan hodekappingen foregikk, men jeg så for meg at folkemengden var samlet på bunn, og at hodene ble kappet av på toppen, også rullet de nedover trappene. Det må ha vært ren gambling for tilskuerne som valgte seg en trapp og venta. Det hadde vært bedre om de gikk for en spiralformet rutsjebane, slik at uansett hvor du stod så fikk du se et rullende hode".

Om serien
Hva er det morsomste man kan gjøre med en idiotisk kompis som hater alt som er fremmed og nytt, og mistrives alle andre steder enn hjemme?

Karl Pilkington trives best i kjente, britiske omgivelser, der han får sin daglige komfort, og maten slik han kjenner den. Få har mindre glede av verdens syv underverker enn Karl – og det er komikken i dette som er hele motivasjonen for kamerat, kollega og komiker Ricky Gervais. Sammen med Stephen Merchant sender han Karl til verdens syv underverker, "noe dritt" i følge Karl. Men hensikten med turen er slett ikke at Karls skal kose seg – Ricky vil helst at Karl skal hate hvert minutt på reisefot. Det gjør det mye morsommere for alle andre. Karl er utålmodig etter å komme i gang med prosjektet. Ikke fordi han gleder seg, men som han sier: "Jo før det starter, jo før er det over".

Karl sendes ut i verden for å se på den kinesiske mur, Kristus-statuen i Brasil, Petra i Jordan, Machu Picchu i Peru, Chichen Itza i Mexico, Taj Mahal i India og pyramidene i Egypt. Ricky og Stephen følger reisen fra London og gjør det de kan for å plage Karl maksimalt på turen.

Britisk dokumentarserie fra 2010.
Originaltittel: An Idiot Abroad
Kveldens episode: Mexico
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 23 04 45 76/924 03 873
Tv-seere bes kontakte info@nrk.no, tlf: 815 65 900