Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 7. november 2001 kl 22.30 Adamseplene: Full pupp

Adamsepler og pupper

Menn med pupper er Klaus, Hans Petter og Ivar. (Foto: NRK)
Menn med pupper er Klaus, Hans Petter og Ivar. (Foto: NRK)
Adamseplene: humortrioen Ivar Nergaard, Klaus Joacim Sonstad og Hans Petter Nilsen er klare med eget show på NRK1.

"Adamseplene: Full Pupp" er en humorserie med en hoppfinne som koker psychosoppa, sauebonden Odin Jensenius som tror på individet, to 12-åringer som alltid sitter på benken og en rekke andre pussigheter.

Lager og angeros AS er to på julebord, vi treffer Kaptein Trøndelag som kjemper mot stigmatisering av trøndere, her brisker tromsøstudentene seg, her dyrkes musikkanmelder Håkon Moslett, tar Nettopp ja-mannen av, har forretningsmennene hundefetisj – og vi møter gutta på verkstedet med pupper, gravidmage og mensen.

Innimellom alt dette er Hans Petter Nilsen, Ivar Nergaard og Klaus Sonstad mer eller mindre seg selv sammen med publikum og eget band i studio.

I det første programmet blir det møte med en rekke av disse karakterene. En av Adamseplenes spesialiteter er lydhistorier - en muntlig fortelling hvor Ivar forteller og Klaus og Hans Petter lager lydene som hører historien til.

Første historie er "Berits frieri" - som beskriver den stakkars utkårede mann sine kvaler i den forbindelse. Kveldens rent musikalske innslag er Adamseplenes versjon av Shaggy sin sommerhit - It wasn`t me/ Det va itj mæ.

Hvem er Adamseplene
Adamseplene består av Ivar Nergaard, Klaus Joacim Sonstad og Hans Petter Nilsen. TV-programmene som sendes denne høsten, tar utgangspunkt i to scenesuksesser og en plateutgivelse.

Humoren bygger på lett gjenkjennelige, men ekstreme situasjoner. Alt stoffet er skrevet og bearbeidet av gruppen selv. Tittelen ”Full Pupp” skal gi assosiasjoner til det å gi full gass, full innsats, så vel som til kvinnelige attributter…

For NRK i Trondheim med regissør Lars Skjønberg i spissen betyr dette starten på satsingen i en ny og meget spennende genre.

Sketsjer
Programmet byr på nærmere 50 sketsjer med et fyldig persongalleri. De tre Adamseplene opptrer både som trio, duo og solo. Men det er også plass til en kvinne – fast medspiller i mange sketsjer er skuespiller Marianne Meløy.

Menn med pupper: I en parallell verden har menn menstruasjon og føder barn – tre av dem jobber på et bilverksted.

Kjærlighetens kjøtere:Tre forretningsmenn slapper av med å gå ttil hundene – bokstavelig talt. Vi snakker litt kjetting, lær og hundehus her…

Tromsøgutan: To kule Tromsø studenter, alltid ledsaget av en ikke fullt så kul med student, diskuterer de store spørsmål i livet - og Afrika.

Hallvard Prix: Overambisiøs musikkjournalist i Høgskoleavisa i Sør – Trøndelag, hvis største avgud er Håkon Moslett i Dagbladet.

Seb & Fred: To unge gutter som er evige benkeslitere, på fotball banen og ellers. Seb er legesønn og vet tilsynelatende alt mens Fred er noe enklere og har en mor som er nakenmodell i bladet Cats.

Nettopp Ja-mannen: Blant verdens mange forutinntatte og fordomsfulle mennesker er Nettopp Ja mannen konge.

Svein og Jonna: Lager & Angeros AS er på julebord med hele staben – lageransvarlig Svein Berg og lagersjef Svein Arivd ”Jonna” Søraune. Vi følger julebordet fra de kommer inn døra til desserten spises i siste episode.

Odin Jensenius: Sauebonde og IT– ekspert med eget kommunikasjonskurs kalt H- touch.

Kaptein Trøndelag: Lokal superhelt for Trondheim og omegn som plages av at omverdenen ler av trøndere.

Hoppskolen: Norsk hoppsports ære skal reddes – tre uortodokse deltakere på hoppskolen kjemper om en O.L billett.

Fakta
NRK Program Riks Trøndelag
Komi/satire/kabaret-serie
Regi: : Lars Skjønberg
I rollene: Ivar Nergaard, Klaus Joacim Sonstad og Hans Petter Nilsen
Musikere: Sola Jonsen, Truls Waagø og Jostein Ansnes
Prosjektleder: Henning Skjæret, 73 88 17 11 Mobil 95 03 19 31 Sentralbord 73 88 14 00
Pressekontakt: Hilde Håbjørg, tlf. 73 88 17 34 - 73 88 14 00.

Alternative bilder tilgjengelig.

Bilde
Menn med pupper er Klaus, Hans Petter og Ivar. (Foto: NRK)