Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 17. september 2002 kl 20.30 Pokerfjes

Spilleglede

Stig Hernes skal lede
Stig Hernes skal lede "Pokerfjes".
Når NRK2 starter opp sin nye underholdningsserie ”Pokerfjes” i høst, har du mulighet til å vinne en drømmereise. Deltakerne får spørsmål i allmennkunnskaper, og må ikke være redd for å gamble.

Stig Hernes skal lede denne nye spørreleken, som baserer seg på allmennkunnskaper à la det kjente brettspillet Trivial Pursuit, kombinert med elementer fra poker. Deltakerne konkurrerer om den store premien i finalen – en valgfri drømmereise til en verdi av inntill 100 000 kroner. Programmene skal gå to ganger i uka høsten 2002 og våren 2003, med én vinner i hver sesong.

Kjent radiostemme
De fleste er godt kjent med stemmen til Stig Hernes fra ”Norgesglasset” på P1, der en lett får inntrykk av at programlederen vet det meste om mye – eller ganske lite om mye forskjellig, som han sier det selv. Når det gjelder nettopp ”poker”– delen av konkurransen, håper han at ikke folk synes det er for ukjent:

- Vi har så langt fått mest respons fra menn som vil være med som deltakere, så det er mulig kvinner synes det høres skummelt ut å gamble. Men det har de ingen grunn til for dette er jo bare gøy, sier Hernes som selv har spilt poker i tre år.

Godt og blandet
Spørsmålskategoriene i ”Pokerfjes” er sport og spill, samfunn og politikk, geografi og historie, natur og vitenskap, kultur og underholdning og mat og drikke. Det blir også stilt spørsmål knyttet til bilder fra fjernsynsarkivet til NRK. Spørsmålene er mest rettet mot dem mellom 20 og 40 år, men alle seergrupper vil ha glede av ”Pokerfjes”.

Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Stig Hernes, tlf 55 27 57 46/99 26 57 90
Prosjektleder: Ole Egil Størkson
E-mail: pokerfjes@nrk.noLENKER
  • Spilleregler og tips