Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 17. oktober 2006 kl 19.55 Kaoskontroll

Par i hjerter – men ikke i lopper

Hilde Hummelvoll sammen med det trivelige paret Harry Elvin og Line – par i hjerter, men ikke i lopper…(Foto: Monster AS)
Hilde Hummelvoll sammen med det trivelige paret Harry Elvin og Line – par i hjerter, men ikke i lopper…(Foto: Monster AS)
Harry Elvin elsker loppemarkeder, og gjør stadig nye funn. Kjæresten Line er minimalist, og insisterer på rene linjer. Dette blir det bråk av. Godt at Hilde Hummelvoll og Kenneth Kolberg er sindige og saklige personer.

Huset i Stavanger er allerede overfylt av Harry Elvins diverse samlinger fra loppemarkedene. Han er lidenskapelig opptatt av musikk, og samler på alt han kommer over av gamle stereoanlegg, radioer, 8-spors spillere, LP’er og kassetter. Og til Lines store fortvilelse har mannen på 42 år også en forkjærlighet for bamser og kosedyr. Nå har Line satt foten ned, og forlanger at Harry Elvin kvitter seg med noen av sine utallige samlinger.

Om serien
I 10 programmer får folk hjelp med å få orden på hjemmet. Hver uke tømmes et nytt hjem. Alle deltakerens eiendeler ryddes ut, og plasseres i hagen. Gjennom programmet deles eiendelene inn i fire kategorier: det som skal beholdes, det som skal selges, det som kan gis bort og det som skal kastes. Prosessen er systematisk og effektiv. Det sørger programleder Hilde Hummelvoll og interiørdesigner Kenneth Kolberg for.

"Kaoskontroll" er mer enn et oppryddingsprogram. Gjennom ryddeprosessen dukker det opp gjenstander som bringer fram minner hos de medvirkende. En pjuskete teddybjørn, gamle fotografier eller en samling servietter – ting som tilsynelatende er verdiløse, men som har stor affeksjonsverdi. Disse tingene brukes aktivt i programmet for å fortelle historien til menneskene som besøkes. Kanskje de har mistet noen de er glad i og ikke klarer å kvitte seg med tingene som minner om den avdøde? Kanskje man er av den typen som sparer på alt "i tilfelle rottefelle", eller hva om man flytter inn til noen som allerede har "alt"? Blir det dobbelt av alt, eller et oppgjør med fortiden?

Det er ikke alltid lett å ta en storopprydding – ofte er de tingene vi ikke har bruk for dem vi holder mest av. Men dersom man tør å ta skrittet fullt ut, og ta en skikkelig opprydding, vil man kunne få en ny, ryddig start, både mentalt og fysisk.

Serien er i 10 deler og Hilde Hummelvoll er programleder.


Produsert av Monster Entertainment AS
Programleder: Hilde Hummelvoll
Prosjektleder: Jon Peder Olrud, Monster, tlf: 92 68 88 45
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no