Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 28. desember 2002 kl 19.55 Fleksnes: Himmelen kan vente

Fleksnes og moder’n for siste gang

Den lille familien bestående av Marve og moder’n blir plutselig utvidet til tre – noe Marve er  misfornøyd med, for å si det mildt. Aud Schønemann, Rolv Wesenlund og Tomas von Brömssen (NRK-foto: Ole Kaland)
Den lille familien bestående av Marve og moder’n blir plutselig utvidet til tre – noe Marve er misfornøyd med, for å si det mildt. Aud Schønemann, Rolv Wesenlund og Tomas von Brömssen (NRK-foto: Ole Kaland)
Fleksnes er blitt en velvoksen mann på nærmere 60, men moder’n er like oppofrende som alltid. Dette blir observert av to engler i skylaget over Oslo. De fjærkledde tar seg ofte en tur ned på jorden for å være på pletten når mennesker skal hentes ”hjem”. Marve og moder’n har imidlertid ting ugjort før de kan innlemmes i de vingede skarer.

Moder’n er ikke like sprek som før, og begynner å tenke på døden. Neste tanke er arv og testamente. – Ikke tenk på det, sier Marve, jeg er jo enearving. Men besøk hos advokat blir det allikevel, og der får Marve sitt livs sjokk: Gustav Johansson, en ukjent halvbror. Det er ikke bare billig kjøtt som har lokket moder’n til Strømstad, det er i høy grad slakteren.

- Gustav er kjærlighetsbarnet mitt, sier moder’n, og duller og steller med ham – og gir Gustav Marves slåbrok. Livet blir snudd opp-ned for Marve, selv om Gustavs dråper fra Systembolaget gjør sitt med humøret. Moder’n på sin side kan ikke la være å tenke på nabokonens ord om at sønnene ikke bryr seg noe om henne, nå som de skal arve…

Spesialskrevet manus
Det er 30 år siden den første Fleksnes-episoden gikk på lufta, og Rolv Wesenlunds tolkning av den bråkjekke og selvsentrerte figuren ble en braksuksess.

For å markere dette 30-årsjubileet har de engelske originalforfatterne Ray Galton og Alan Simpson spesialskrevet manus for NRK Drama. Innspillingen er gjort i NRK-Dramas studio i Nydalen med seriens faste regissør, Bo Hermansson.

Så – for en siste gang møtes Rolv Wesenlund og Aud Schønemann som Marve og moder’n.

Egenprodusert dramaproduksjon fra NRK Drama
Regi Bo Hermansson
I rollene Aud Schønemann, Tomas von Brömssen, Svein Wickstrøm, Tor-Erik Gunstrøm, Arve Opsahl, Henki Kolstad, Brit Elisabeth Haagensli, Kjersti Holmen – og Rolv Wesenlund som Marve Fleksnes
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83