Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 4. august 2006 kl 20.55 Niern: Broene i Madison County

Eastwood og Streep i filmsuksess

Maryl Streep og Clint Eastwood i den meget
 publikumsvennlige filmen Broene i Madison County.
Maryl Streep og Clint Eastwood i den meget publikumsvennlige filmen Broene i Madison County.
I kveldens amerikanske spillefilm fra 1995 har Clint Eastwood lagt fra seg skytere og slosshansker til fordel for stille henførelse og moden erotikk. Det er en film som ble usedvanlig godt mottatt av praktisk talt alle anmeldere.

Fotografen Robert Kincaid(Eastwood) stopper ved en bondegård for å spørre etter veien til de vakre broene i Madison County. Der treffer han Francesca Johnson (Maryl Streep) som tilfeldigvis er alene hjemme. Ektemannen og barn er bortreist.

Dette møtet mellom to modne mennesker blir begynnelsen på en alvorlig kjærlighetsaffære. De føler begge at skjebnen har tatt feil av tiden: De er som skapt for hverandre,men man får vel tro at deres møte kom altfor sent i livet?

Filmen er laget etter Robert James Wallers bestselger. Om de to hovedpersonene har Eastwood sagt: - De er begge ganske mistilpassede i livet. Som hos så mange har
hverdagsrutinene glidd over i kjedsomhet. En vakker dag skjer det noe som kan vekke en oppdemmet, kanskje farlig, livslyst.

Filmen er laget i sin helhet i Madison County, Iowa, der flere vakre broer er blitt rene kulturskatter.

Regien er ved Clint Eastwood selv. I en nylig utkommet Easton-biografi heter det blant annet at filmstjernen alltid har vist stor utålmodighet under opptak. At han helst ser at første opptak blir brukt. Normalt vil et filmopptak gjøres mange ganger inntil teknikere, alle skuespillere og regissør er vel fornøyde. I kveldens intime kammerspill får vi tro at Eastwood med fornøyelse har lagt bånd på sin utålmodighet.

Programmet er sendt tidligere.

Om filmen
Amerikansk spillefilm fra 1995
Originaltittel: The Bridges of Madison County
Regi: Clint Eastwood
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf 23 04 72 36, 95 70 11 47