Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 15. september 2006 kl 23.15 Sopranos

Soprano får en kule

Det står om livet for Tony Soprano (James Gandolfini). (Foto: HBO)
Det står om livet for Tony Soprano (James Gandolfini). (Foto: HBO)
At bandemedlemmet Eugene hang seg rett før oppnådd pensjonsalder, var trist. Alle i Sopranos-klanen sørger. Enda verre er det at det har klikket for gamle onkel Junior.

Onkel Corrado Junior Soprano fikk et anfall av paranoia og fyrte av et skudd rett i magen på Tony Soprano – i slutten av forrige episode i serien om mafiafamilien i New Jersey.

Det var en ordentlig "cliffhanger", og nå får vi vite at Tony sannsynligvis klarte å ringe nødnummeret til akutten mens han lå på gulvet og blødde ihjel.

Familien ved sengen
Vi ser et helikopter høyt der oppe. Tony stirrer inn i lyskasterstrålen fra flymaskinen, og i neste scene ligger han bedøvet på akuttavdelingen med fru Carmela og datteren Meadow ved sin side. Legene går til og fra og gjør hva de kan.

På venterommet sitter hele gjengen. Christopher, Silvio, Vito og Paulie vil alle vite hvordan det går med sjefen.

Onkel Junior er i mellomtiden satt i varetekt. Han får samtale med en psykolog om det inntrufne, men er usikker på hva som er hendt. Han tror Tony skjøt seg selv.

Omsider dukker Antony jr. opp og sitter ut over natten ved sin fars side. Tony Soprano er i dyp koma.

Om serien
Handlingen er lagt til New Jersey, like ved New York. Dette er kjerneområdet for Tony Soprano og hans familie, både i privat og profesjonell forstand. Tony strever med å holde rivaliserende gjenger unna, samt å opprettholde en skjør maktbalanse innad i sin egen gruppe. Myndighetene er stadig i hælene på Tony, men foreløpig har han lykkes i å holde dem unna.

Samtidig må han forsøke å være en god og ansvarlig ektemann, noe han ikke alltid har like stort hell med. Konfliktene har vært mange med kona Carmela, sønnen A. J. og søsteren Janice. Så det er kanskje ikke så rart at Tony har hatt behov for å lufte sine frustrasjoner hos psykiateren Dr. Jennifer Melfi.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2005)
Originaltittel: The Sopranos (Season 6)
Episodetittel: Join the Club
Produsert av: HBO
I de viktigste rollene: James Gandolfini (Tony Soprano), Lorraine Bracco (Dr. Jennifer Melfi), Edie Falco (Carmela Soprano), Dre De Matteo (Adriana La Cerva), Michael Imperioli (Christopher Moltisanti), Dominic Chianese ("Junior" Soprano), Steven van Zandt (Silvio Dante), Tony Scirico (Paulie Walnuts), Steve Buscemi (Tony Blundetto), Jamie-Lynn Discala (Meadow Soprano), Robert Iler (Anthony Soprano jr.)
Pressekontakt: Steinar Dahl, 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900


LENKER
  • Les mer