Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 23. november 2001 kl 23.15 Den tredje vakten

Barn i skytedrama

Politikvinnen Faith Yokas (Molly Price).
Politikvinnen Faith Yokas (Molly Price).
Bosco og Faith prøver å redde en åtte år gammel gutt som er blitt hardt skadet etter et skytedrama. De kjører ham til sykehuset i politibilen, men en ung lege bebreider dem fordi de ikke ventet på ambulansen. Det viser seg at den som skjøt gutten, selv bare er ti år gammel.

Den unge legen, Sara Morales, som er ny ved Mercy Hospital, anklager Bosco og Faith for å ha satt guttens liv ytterligere i fare fordi han ikke fikk førstehjelp med en gang. Gutten er blitt skutt i brystet, og ambulansepersonellet ville ha startet behandlingen umiddelbart på stedet.

Riktig diagnose
Nykommerne Carlos (i ambulanseteamet) og Ty Davis (i politiet) sliter med å få anerkjennelse fra sine læremestre, henholdsvis Doc og Sully. I kveldens episode har de to unge imidlertid grunn til å være fornøyd med seg selv. Carlos stiller diagnosen lungeemboli hos en kvinne som Doc trodde bare hyperventilerte, mens Ty Davis gjør sin første arrestasjon på egen hånd.

Kims kompanjong i ambulansebilen, Bobby, viser seg å være en bedre ”far” for Kims sønn enn den egentlige faren, brannmannen Doherty. Doherty innser at han har forsømt gutten sin, og betaler Kim et skyhøyt barnebidrag.

Om ”Den tredje vakten”
Suksessprodusentene John Wells (”Akutten” og ”Presidenten”) og Christopher Chulack (”Akutten”) er tilbake med et intenst actiondrama fra New Yorks gater. Vi følger en gruppe uredde og engasjerte kvinner og menn fra ambulansetjeneste, brannvesen og politi, både på jobb og i privatlivet.

Monte ”Doc” Parker (Michael Beach) og Carlos Niete (Antony Ruivivar) arbeider i det unge og tøffe ambulanseteamet. Hver dag må de takle tragedier og strekker seg langt for å hjelpe mennesker i nød.

Kim Zambrano (Kim Raver) tilhører også ambulanseteamet, og kompanjongen Bobby Caffey (Bobby Cannavale) er hemmelig forelsket i henne. Kim har imidlertid vært gift med Jimmy Doherty (Eddie Cibrian), og følelsene for ham er ikke helt sluknet ennå. Doherty er en iherdig og dyktig brannmann, men desto mer lettsindig i privatlivet. Doherty har fått en ny kompanjong, den energiske og modige Alex Taylor (Amy Carlson).

Politiet i 55. distrikt har heller ikke rolige dager. Maurice ”Bosco” Boscorelli (Jason Wiles) er en tøffing, men hans bestrebelser på å kunne kalle seg ”supercop” irriterer hans partner Faith Yokas (Molly Price), mor til to barn og ulykkelig gift. Boscos måte å håndheve loven på kolliderer med veteranen John ”Sully” Sullivans (Skip Sudduth) oppfatning av politiyrket. Sully er dessuten lite begeistret for sin nye og urutinerte partner Ty Davis (Coby Bell), sønn av Sullys forhenværende kompanjong som ble drept i tjeneste.

Amerikansk action/dramaserie
Originaltittel: Third Watch
Produksjonsselskap: John Wells Productions i samarbeid med Warner Bros. Television.
Produsenter: John Wells og Christopher Chulack
I rollene: Michael Beach, Antony Ruivivar, Kim Raver, Bobby Cannavale, Eddie Cibrian, Amy Carlson, Jason Wiles, Molly Price, Skip Sudduth, Coby Bell
Pressekontakt Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36

Bilde
Politikvinnen Faith Yokas (Molly Price).


LENKER
  • Third Watch 
  • Om serien