Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 16. juli 2000 kl 20.25 St. Mikael

St. Mikael (t)


NRK1 søndag 16. juli kl 20.25
St. Mikael (2:12)

Overfallsoffer på Akutten

I kveld får legene på traumaenheneten ved St. Mikael sykeuset nye skadetilfeller å henge fingrene i. Denne gangen er en ung kvinne og hennes sønn blitt offer for grov mishandling.

Det gjør ikke saken enklere når også gjerningsmannen blir fraktet til St. Mikael av politiet, og legene er pliktig til å gjøre det de kan for å ta hånd om også hans skader.
Drama står i høysetet når ortoped Yvonne Hallman må behandle et ektepar der mannen ikke er like uskyldig som han prøver å gi uttrykk for.

Temperaturen og tempoet er høyt på St. Mikael, og det er ikke bare pasienter legene må sørge for. De prøver også å ta vare på hverandre så godt de kan, og tre støttende til der det trenges.

Om serien
St. Mikael er en av de få sykehusene som fortsatt finnes i Stockholm sentrum. De siste 15 årene har sykehusets eksistens blitt truet av politikere, og sykehusets ressurser har kontinuerlig blitt utsatt for nedskjæringer. Akutten er St. Mikaels eneste håp, og et forsøk på å omorganisere og forbedre sykehusverdenen blir satt i gang av politikerne. Går det bra, kan St. Mikaels fremtid være sikret.
Serien om St. Mikael bygger på disse faktaopplysningene. Den forteller historien om menneskene som jobber på Akutten, mennesker som skal ta hånd om ulykkesofre, skuddskader og mishandling. De skal også ta seg av mindre skader som kutt i fingeren, eller rett og slett folk som trenger trøst. De ansatte må prøve å glemme sine egne problemer og alltid la pasientene komme i første rekke. De er leger og sykepleiere som er håndplukket for sin kompetanse, og hver dag og hvert minutt er et spørsmål om liv og død.

Disse utgjør Akutten:
Sjefsoverlege Lars Wenkman (Björn Gedda), overlege Jan Mattsson (Leif Andrée),
kirurg Eva Gunnarsdotter (Åsa Forsblad), undersykepleier Cecilia Ciderius (Rebecka Hemse), narkoselege Jörgen Cedermark (Mats Långbacka), ortoped Yvonne Hallman (Erika Höghede), avdelingsleder Anita Johansson (Chatarina Larsson) og narkosesykepleier Max Sterning (Emil Forselius).

NRK1 søndag kl 20.30

Bilde
1.Ortoped Yvonne Hallman (Erika Höghede) og narkoselege Jörgen Cedermark (Mats Långbacka). (Foto: Joakim Strömholm)
2. Teamet på Akutten er Cecilia Ciderius (Rebecka Hemse), Anita Johansson (Chatarina Larsson), Jörgen Cedermark (Mats Långbacka), Christer Nordlund (Mats Rudal), Yvonne Hallman (Erika Höghede), Eva Gunnarsdotter (Åsa Forsblad), Jan Mattson (Leif Andrée) og Max Sterning (Emil Forselius). (Begge foto: Joakim Strömholm)

En SVT Drama produksjon
I rollene: Björn Gedda, Chatarina Larsson, Emil Forselius, Erika Höghede, Mats Långbacka, Rebecka Hemse, Åsa Forsblad og Leif Andrée.
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18.