Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 28. april 2004 kl 20.35 Presidenten

Musikalsk diplomati

Den nordkoreanske stjernepianisten Jai (Tony Lee) hopper av i forbindelse med en konsert hos president Bartlet (Martin Sheen) i Det hvite hus. (Foto: Warner Bros.)
Den nordkoreanske stjernepianisten Jai (Tony Lee) hopper av i forbindelse med en konsert hos president Bartlet (Martin Sheen) i Det hvite hus. (Foto: Warner Bros.)
Et forsøk på musikalsk diplomati mellom Nord-Korea og USA utvikler seg under marsjen til en pinlig "affaire diplomatique" full av unoter.

Den nordkoreanske stjernepianisten Jai blir varmt mottatt i Det hvite hus for en solokonsert. Da ser berømtheten sitt snitt til å overbringe en særdeles umusikalsk note til president Bartlet: Jay ønsker å hoppe av til vesten.

Pressesekretær C.J. argumenter for å innvilge Jays ønske. Men flere blant presidentens nærmeste rådgivere går imot. De viser til de pågående forhandlingene mellom USA og Nord-Korea som er inne i en avgjørende fase.

Ny visepresident
I anstrengelsene med å få en ny visepresident på plass har presidentens valg nå falt på Robert Russel som representerer staten Colorado i Kongressen. En overveldende del av staben går inn for Russel, men også her kan liten tue velte stort lass.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 tirsdager.

Amerikansk dramaserie av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 5), i kveld: "Han"
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • NBC 
  • Warner Bros'