Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 1. juli 2000 kl 21.10 Landsbylegane

Landsbylegane (t)


NRK1 lørdag 1. juli kl 21.10
Landsbylegane (2:14)

Traumatiske opplevelser

I kveldens episode av \"Landsbylegane\" skal vi se at den unge, dyktige legen Erica Matthews har sine personlige problemer å stri med. Dessuten får hun en ny pasient - en ung alenemor med tre små barn som får vite at hun har fått brystkreft.

Det har tatt lang tid for Erica å komme over at moren, som døde i en trafikkulykke for mange år siden, adopterte henne bort like etter fødselen. Nå har Erica klart å oppspore sin ukjente far. Men tross store forventninger blir det første møtet mellom far og datter traumatisk. Når faren prøver å forklare at han var gift med en annen da han gjorde hennes mor gravid, mister Erica besinnelsen og stormer ut.

Ericas dårlige humør går også ut over Andrew. En heftig krangel ender med at hun ber ham dra dit pepperæn gror. David er bekymret for at det spente forholdet mellom hans kolleger på det personlige plan også kan påvirke samarbeidsforholdene på legesenteret.

Samtidig som Erica har sine egne problemer å stri med, får hun en ny, krevende pasient. En ung mor som strever med å få endene til å møtes og oppdra sine barn alene, blir skrekkslagen når hun får vite at hun har fått brystkreft. Erica prøver å hjelpe henne, men den unge kvinnen vil ikke høre på legen.

Om serien
14 nye episoder i den populære britiske dramaserien \"Landsbylegane\" sendes på lørdager i NRK1 i sommer. Vi skal tilbake til legepraksisen The Beeches i Cardale hvor de tre legene David Shearer (Adrian Lukis), Andrew Attwood (Gary Mavers) og Erica Matthews (Saskia Wickham) jobber tett sammen. Andrew og Erica klarer ikke lenger og skjule at de er svært tiltrukket av hverandre. Kjærlighetsforholdet mellom de to kollegene får også konsekvenser for jobben de skal gjøre på legesenteret. I serien møter vi dessuten Davids kone Clare (Fiona Gillies). \"Landsbylegane\" gir også et godt innblikk i livet til innbyggerne i småbyen Cardale.

NRK1 lørdag kl 21.10

Bilde
Det blir et følelsesladet møte mellom Erica Matthews (Saskia Wickham) og hennes far (John Woodvine) som hun ikke har møtt tidligere.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Peak Practice
I rollene: Gary Mavers, Saskia Wickham, Adrian Lukis, Fiona Gillies, Clive Swift

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41