Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 8. desember 2002 kl 18.00 En julelegende

Gjeterguttens fløyte

I dag tenner prinsesse Märtha Louise to adventslys i Holmenkollen kapell, og leser julelegenden
I dag tenner prinsesse Märtha Louise to adventslys i Holmenkollen kapell, og leser julelegenden "Gjeterguttens fløyte". (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
I adventsserien fra Holmenkollen kapell skal prinsesse Märtha Louise i dag lese julelegenden ”Gjeterguttens fløyte”.

I juleevangeliet hører vi om hyrdene som samlet seg rundt krybben i Betlehem den natten Jesus ble født. I dag, på den andre adventssøndagen, forteller prinsessen legenden om den fattige gjetergutten som ikke var i følge med de andre hyrdene. Han var nemlig oppe i fjellet og lette etter et lam som var blitt borte.

Så kom en engel til ham og sa at han måtte dra til Betlehem, der Verdens Frelser lå svøpt i en krybbe. For at han ikke skulle komme dit tomhendt, ga engelen ham en skinnende fløyte med sju himmelrene toner. Men underveis til Betlehem møtte gjetergutten mange vanskeligheter, og den ene tonen forsvant etter den andre…

Om serien
Hver adventssøndag tenner prinsesse Märtha Louise lys i Holmenkollen kapell og leser et vers i Inger Hagerups dikt ”Adventslysene”. Så leser hun en kristen legende knyttet til julen, og Sølvguttene avslutter med å synge salmen ”Tenn lys”.

Prinsessen medvirker i to ulike adventsserier i Barne-tv – hun er også kommentator i portrettprogrammene ”På vår lille, store jord”. Her handler det om hvordan barn som tilhører en annen tro enn den kristne, opplever nedtellingen til jul. I selve julen skal prinsessen dessuten lese to nye eventyr i serien ”Prinsessen i Eventyrriket”.

Egenproduksjon fra Barn- og ungdomsavdelingen
Opplesning: Prinsesse Märtha Louise
Prosjektleder: Grete Høien
Pressekontakt: Helene Amlie,23 04 77 51 / 95 10 02 99