Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 5. juli 2011 kl 19.30 Grønn glede

Barn i hagen


Må det være trampoline og et basseng i plast når man skal gjøre noe for barna i hagen? Nei, mener Grønn glede-gjengen som denne uka skaper alternativer til hageaktiviteter.

I hagen hos nybyggerfamilien i Tønsberg skal det være plass til tre barn i varierende alder. Emma på tre år og hennes to eldre brødre skal få et eget område for planter og lek. Ungene har selv sådd og fått fram både agurkplanter og reddiker. Men det begynner å bli trangt i pottene.

Familien har flyttet nylig, og med på lasset er en liten flatpakket bod som aldri har blitt montert. – På tv har vi gleden av å ha gartner, snekker og mulighet til å be eksperter komme med nye produkter. Det er lettere når man kan lage det man ønsker, sier programleder Mette Stensholt Schau. -Nå setter vi vår byggmester, Ola Blom, på flatpakke-testen, smiler hun. Dette er jo den virkeligheten folk flest må forholde seg til. Hvor lettvint er det egentlig?

Slike boder er et flott utgangspunkt for en hagekrok for barn. Der kan de leke og være litt i fred, gjemme seg bort med et tegneseriehefte, samle stein og leve et aktivt sommerliv. Kanskje kan de spise noen bjørnebær eller jordbær, så litt salat og lære seg å dyrke litt selv. – Vi har med oss kiwi og et såkalt familieepletre. Der får man tre sorter på ett tre og passer fint i en liten hage. Fra uteplassen har foreldrene utsikt til barnas hage og kan følge med, samtidig som det er et mål at det skal være pent å se på og løfte hagen til en koselig plass å være.

Om serien
I år kan "Grønn glede" feire 10 år på tv. Sommeren skal dermed brukes til besøk hos noen av alle de tusener som gjennom årene har sendt brev, ringt og stoppet programlederen på gaten i håp om å få hjelp til hagen.

Programleder Mette Stensholt Schau
Pressekontakt: Karoline Berg, tlf. 23 04 20 33/901 08 954
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900