Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. juni 2000 kl 23.15 Fakta på lørdag: Å snakke med hunder

Fakta på lørdag: Å snakke med hunder (t)


NRK1 lørdag 10. juni kl 23.15
Fakta på lørdag: Å snakke med hunder

Med hundepsykologen på jobb

Hva skjer når det er full krise mellom menneskets beste venn og dens tobente eier?
I kveldens Fakta på lørdag følger vi den britiske hundepsykologen John Rogerson som
har hjulpet firbente med problemadferd og eiere i mer enn 30 år.

Dokumentaren ser på hva som skjer når forholdet mellom hund og eier skjærer seg totalt. Vi møter hunder med ekstrem oppførsel. Noen er faktisk underholdende, mens andre er rett og slett agressive, destruktive og farlige. Men hjelp og råd fra John og hardt arbeid fra eiernes side gir resultater.

Når Sara og Ray kjøpte Milo, var de lykkelig uvitende om at hunden ville forandre livet deres fullstendig. Oppkalt etter hunden i filmen \"The Mask\" oppnådde Milo umiddelbart stjernestatus. Men det var han som lagde reglene i huset; han bestemte når eierne skulle stå opp om morgenen, når han ville bli lekt med, når han ville ut på tur og når han ville stjele posten.

I starten er Milos eiere med på hundens spill uten å være klar over det. Men etter en stund skjønner de at noe er alvorlig galt og tar kontakt med hundepsykologen.

Vi møter også Molly, en livlig, svart labrador som elsker mennesker. Han elsker dem faktisk så mye at han i sin iver etter å hilse, velter dem overende. Nå har Mollys eier fått nok. Det er på tide at han selv tar kontrollen...

Milly, en engelsk Bull Terrier, har skjønt at hun ved å flekke tenner mot sin eier Emma, oppnår alt hun ønsker. Klarer John å gjøre noe med denne skremmende adferden, eller blir Emma nødt til å kvitte seg med sin høyst elskede hund?

NRK1 lørdag kl 23.15

Bilde
Labradoren Molly er veldig glad i mennesker. Men i sin iver etter å hilse, velter hun dem overende.

Milly er en engelsk Bull Terrier som ved å flekke tenner mot sin eier Emma, oppnår alt hun ønsker seg. (Fotos: Lion Television).

Britisk dokumentar fra Lion Television
Pressekontakt i Fakta/Innkjøp: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123