Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. mai 2004 kl 14.50 Norske filmminner: Den alvorlige leken

Skjebnesvanger lidenskap

Lydia og Arvid treffer hverandre første gang i 1897, men det blir ikke noe forhold mellom dem da. Ti år senere er begge gift på hver sin kant. Da de møtes igjen, innleder de et kjærlighetsforhold som skal vise seg å bli skjebnesvangert.

I løpet av de ti årene som er gått siden de møttes for første gang, har det skjedd mye i Lydia og Arvids liv. I 1897 følte Arvid at han ikke hadde noe å tilby Lydia fordi økonomien var for dårlig, og da Lydias far dør, kommer hun i økonomiske vanskeligheter.

Lydia gifter seg med en rik, eldre mann, flytter til et gods på landet og får barn. I 1902 gifter også Arvid seg, med datteren til en velstående byggmester. De mottar årlig 2000 kroner av hennes far.

Da Arvid og Lydia møttes første gang, var Arvid volontør i en Stockholmsavis. Etter hvert stiger han i gradene, og ender som utenriksredaktør i den samme avisen. I 1907 forlater Lydia mann og barn, flytter til Stockholm og blir Arvids elskerinne. Arvid er imidlertid ikke den eneste mannen Lydia har forhold til..

Filmen er bygget på Hjalmar Söderbergs roman, og er en norsk-svensk produksjon fra 1977.

Norsk-svensk spillefilm 1977
Svensk tittel: "Den allvarsamma leken"
Produksjon: Norsk Film A/S, Svenska Filminstitutet og Sandrews (Sverige)
Regi: Anja Breien
I rollene: Lil Terselius, Stefan Ekman og Allan Edwall
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83