Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 3. desember 2007 kl 22.30 Store studio

Seinfeld er tilbake

Jerry Seinfeld besøker Store studio i kveld!

Jerry Seinfeld har holdt en lav profil siden han bestemte seg for å legge ned tv-serien Seinfeld i 1998. Nå er han tilbake med sitt første store prosjekt siden nittitallet, og til manges store overraskelse gjør han sitt comeback med en animert familiekomedie om en bie!

I "Bee-Movie" har Seinfeld vært involvert både som produsent og manusforfatter, i tillegg til at han gir stemme til hovedrollen; bien Barry B. Benson.

I Store studio snakker Jerry Seinfeld både om sin nye film og om hvorfor han mener du er nødt til å være outsider for å bli en god komiker

Nytt fra Bent Hamer
Bent Hamer er en av Norges mest stilsikre filmskapere. Han er også en av de få i Norge som har lykkes med å være både manusforfatter, regissør og produsent for filmene sine. Fra mannen bak "Eggs" "Salmer fra kjøkkenet" og"Factotum" kommer det nå en ny fortelling. I "O`horten" møter vi en lokomotivfører som sliter med overgangen fra yrkesliv til pensjonisttilværelse.

Denne filmen byr på mer av det beste fra Hamer: Særegne portretter av gamle mennesker, en fascinerende etterkrigsliknede tidskoloritt, og mengder av sørgmodig og absurd humor. "O`Horten" er dedisert til Hamers mor, som i sine yngre dager var skihopper. Og Norges hopp-stjerne Anette Sagen dukker opp i gjesterolle, nettopp som Hamers dristige mamma.

Menn med listemani
For noen menn er musikkåringer og listeskriving mer enn en hobby. Ikke minst gjelder det adventstida, da musikkåret skal oppsummeres, katalogiseres og rangeres.

På mandag kommer tre av Norges mest maniske listeskrivere til Store Studio, for å snakke om sine aparte tilbøyeligheter. Asbjørn Bakke har brukt to og et halvt år på å kaste terninger på hele rockehistorien. Resultatet har blitt lite søvn og en mastodont av en bok.

Jon Vidar Bergan har siden 1984 listeført sine singelfavoritter hver morgen, og kom i fjor ut med et musikkleksikon som dekket over 1700 artister.

Christer Falck har ingen bok på samvittigheten, men bruker store deler av hverdagen på å flikke på sin liste over de 200 beste album gjennom tidene, samt å rydde i en platesamling på 15000 cd'er. Hva får menn i sin beste alder til å vie tiden sin til et formålsløst vannvidd?

Alternativ julemusikk
Med en god miks av julelåter, friimprovisasjon, arabisk folkemusikk, og amerikansk showbizz, har frijazzbandet The Source skapt et alternativ til den glattpolerte og kommersielle julekonsertindustrien i Norge. Og for mange byboere i Oslo og Trondheim har de årlige konsertene med The Source of Christmas blitt en fast juletradisjon.

I kveld får du en forsmak, når jazzkvartetten, sammen med marineorkesteret, egyptiske dansere og arabiske musikere tar jula tilbake til røttene med en arabisk versjon av "Klappeland".

Om Store studio
Store studio er NRKs mandagstalkshow. Programleder Anne Lindmo byr på aktuelle gjester fra kulturlivet, reportasjer og levende musikk.

Egenproduksjon fra NRK Kultur
Programleder: Anne Lindmo
Prosjektleder: Haagen Guttu
Kontaktperson, vaktsjef, Store studio: Helle Vaagland, 23 04 70 00/41 31 84 23
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no
LENKER
  • Hjemmeside