Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 24. september 2003 kl 20.35 Presidenten

Agent til besvær

C.J. (Allison Janney) og hennes stramme sikkerhetsvakt (Mark Harmon). (Foto: Warner Bros.)
C.J. (Allison Janney) og hennes stramme sikkerhetsvakt (Mark Harmon). (Foto: Warner Bros.)
C.J. føler seg i trygge hender hos Simon Donovan, men hun har likevel trøbbel med å venne seg til å ha en sikkerhetsvakt i hælene.

Donovan (Mark Harmon) er ikke bare en dyktig sikkerhetsvakt i presidentens spesialstyrke "Secret service", men han er også umåtelig kjekk. Om det er det som plager C.J. er uvisst, men hun har i alle fall problemer med ordningen.

Terrortrussel
President Bartlet (Martin Sheen) og staben legger strategi for hvordan de skal avverge et terroristangrep de har fått forvarsel om. Toby kjører sin egen "krig" – han krangler med tv-selskapene om dekning av den kommende valgkampanjen.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om den politiske tautrekkingen som foregår i kulissene, men også om personlige forhold, maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører Demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm – bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av – men til tider også på tross av – det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie
Av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 3)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, tlf. 23 04 98 41