Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 9. august 2003 kl 20.10 Profil: Profil: Paulo Coelho

Brasiliansk suksessforfatter

Paulo Coelho (1947-) er en av verdens mest leste forfattere i dag. Han har solgt over 32 millioner bøker, og den mest berømte romanen, "Alkymisten" fra 1988, lå på topp i 29 land. Oppskriften på Coelhos nesten usannsynlige suksess er livsfilosofiske betraktninger, krydret med klisjeer og enkel symbolikk.

Fram til midten av 1980-årene livnærte Coelho seg med å skrive tekster til noen av Brasils kjente popstjerner – inntil en pilegrimsvandring til Santiago de Compostela gjorde det klart for den forhenværende hippien at meningen med livet nettopp er å skrive om meningen med det.

Den brasilianske forfatteren som en gang ble torturert for sine meningers mot under militærdiktaturet i landet, skriver i dag bøker som inspirerer og rører mennesker over hele verden. Boka "Djevelen og frøken Prym" handler om menneskehetens slit mellom gode og onde krefter, en kamp som ifølge forfatteren "ustanselig raser i hvert enkelt menneskes hjerte".

Inspirerer Märtha Louise
Prinsesse Märtha Louise er blant Coelhos mange beundrere. På sin fødselsdag i forfjor hadde hun brodert Paulo Coelhos navn på sin etter hvert så berømte kjole. – Jeg synes det var en nydelig markering, det er en fantasifull og morsom prinsesse dere har, sa Coelho da han fikk vite om kjolen.

Hans kone ble for øvrig så begeistret for denne ideen, at da hun feiret sin 50-årsdag, fikk hun sydd en lignende kjole – med prinsessens navn på som en copyrightmarkering.

Innkjøpt dokumentar fra RM Associates
Regi Marcelo Gomes
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83