Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 5. mai 2010 kl 19.45 Solgt!

Den store meglerkrigen


Representanter fra to meglerhus blir røsket opp fra sine vante territorier og sluppet ned i et ukjent marked. De rivaliserende firmaene konkurrerer om å gjette prisen på tre forskjellige salgsobjekter. Her står det om ære eller vanære!

Den nye programserien "Solgt" er en underholdende konkurranse basert på den danske seersuksessen "Hammerslag". Serien har gått på DR i hele 17 sesonger og er stadig et av kanalens mest sette programmer. Når så serien får en norsk versjon, er det byene Moss, Drammen, Ålesund, og Oslo som først stiller med salgsobjekter som nylig er blitt solgt. Meglerne må gjette til hvilken pris. Frode Søreide fra FBI debuterer som programleder i denne serien som sendes onsdager 19.45.

Programkonseptet
"Solgt!" starter med at programlederen kort presenterer området vi befinner oss i, samt de to konkurrerende lagene med to meglere på hvert lag. I hvert program blir det presentert tre objekter, ofte en leilighet, et hus som har noe spesielt ved seg, og en drømmebolig.

Det første objektet i hver episode blir presentert av megleren som har solgt huset. Hvert lag får så en visning av huset eller leiligheten. Deretter skal de tippe prisen eiendommen ble solgt for. Slik følger også de to andre salgsobjektene. Det laget som samlet tipper nærmest de aktuelle salgssummene, vinner.

I Danmark blir programmets suksess forklart med at de fleste av oss er lidenskapelig opptatt av boligprisene. I tillegg er det "kikkeren" i oss som blir vekket – når vi får bli med inn og se hvordan naboen har det. Kanskje det også er inspirasjon å hente?

Om programlederen
Frode Søreide er 30 år og kommer fra Høyanger i Sogn og Fjordane. Han har jobbet 10 år i NRK, blant annet i Dagsrevyen og "Sommeråpent". De siste fire årene har han vært reporter i FBI.

Første program
Hva vet meglere i Tromsø og Bergen om boligprisene i Moss? I første episode har vi tatt med to meglerpar til Østfold. De vet ikke hvor de skal, og de blir tatt med på visning av tre ulike hus. Salgsprisen er hemmelig. Hvilket lag klarer å tippe mest riktig?

Vi besøker en sjarmerende og nyrenovert bolig i Son med boplikt, en attraktiv 2-roms leilighet like utenfor sentrum i byen og til slutt en arkitektegnet perle like ved Refsnes gods med panoramautsikt til Oslofjorden. Huset er tegnet av samme arkitekt som har tegnet kongefamilien sitt sommersted på Mågerø – noe man helt tydelig ser igjen i denne millionvillaen.

Parene vi har med på tur er Ruth Nordstrøm og Einar Storhaug fra Privatmeglerene, to av de mestselgende meglerne i Tromsø. Fra Bergen har vi med oss Sissel Bjørhovde og Dag Johnny Johannessen fra DNB Nor eiendom. Lagene har sterk vinnervilje og det står stor prestisje på spill.

Egenproduksjon ved NRK samfunn og dokumentar 2010
Programleder: Frode Søreide frode.soreide@nrk.no
Prosjektleder: Randi Helland randi.helland@nrk.no
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden 23 04 98 41 / 909 55 364
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
Publikumssevice