Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 7. august 2002 kl 20.10 Møtet med min datter

Dømt til å være far

Karina Pedersen og faren Thomas Heurlin er gjenforent. (Foto: Koncern tv- og filmprod. ApS)
Karina Pedersen og faren Thomas Heurlin er gjenforent. (Foto: Koncern tv- og filmprod. ApS)
”Møtet med min datter” handler om en far som fornektet sitt eget kjøtt og blod. Han er selv en kjent fjernsynsprodusent som har tatt steget til å lage en dokumentar med datteren og seg selv i hovedrollen. Et kvalitetsprogram – eller sosialpornografi? I Danmark var anmelderkorpset og tv-seerne gapende uenige da programmet ble vist der.

Thomas Heurlin, som mannen heter, sier følgende i en skriftlig meddelse om dokumentaren: ”Jeg er far til en nå 21-årig datter som jeg fornektet eksistensen av under hele hennes barndom og oppvekst. Karina kom til verden som følge av en natts eventyr med ei jente fra den gale siden av byen. Det var først etter et år at jeg tilfeldigvis så Karinas mor igjen i mylderet på gaten. Hun grep tak i armen min og trakk meg bort til en barnevogn. Der ligger din datter! sa hun. Da jeg etter tallrike blodprøver satt i retten et år senere med tre andre mistenkte, var det meg som ble dømt. Dømt, dømt, dømt, tenkte jeg i mitt 19 år gamle hode. Måtte barnemoren og hennes råtne datter aldri nærme seg meg igjen! Jeg så først min datter da hun var fylt 10 år og selv krevde å få se sin far. I dokumentaren og i virkeligheten søker jeg svar på spørsmål som: Hvordan kunne jeg ignorere eksistensen av mitt eget kjøtt og blod i mer enn 10 år?”

Kvalitetsprogram
Dansk TV 2 hadde rekordmange seere da ”Møtet med min datter” ble sendt. I en kvalitetsvurdering blant seerne scoret det også høyt, og det solgte godt på messen for tv-programmer i Cannes.

Pinlig og tarvelig?
Danske aviser kan på den annen side ikke advare nok mot Thomas Heurlins dokumentar: ”Jeg tror aldri jeg har sett et så pinlig program” (Helle Hellmann, Politiken) – ”Jeg synes det var tarvelig fjernsyn” (Synnøve Søe, Ekstrabladet).

Dansk produksjon i samarbeid med ZDF-ARTE, BBC og NRK
Originaltittel: Dømt til at være far
Manus og regi: Thomas Heurlin
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Karina Pedersen og faren Thomas Heurlin er gjenforent. (Foto: Koncern tv- og filmprod. ApS)