Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 8. juni 2000 kl 20.00 Veterinærene i Afrika

Veterinærene i Afrika (t)


NRK1 torsdag 8. juni kl 20.00
Veterinærene i Afrika (6:8)

På løvejakt

Etter at Trude fikk oppfylt sin store drøm om å se levende gorillaer, går ferden videre til Tsavo nasjonalpark i Kenya. Her skal Trude og Steve fange løver ved hjelp av radiosignaler.

Det nærmer seg varmerekord i Kenya akkurat den dagen Trude og Steve skal ha tak i løvene, og dyrene søker seg vekk i skyggen. I stedet for å treffe på de rette, kommer det stadig andre ville dyr ut av skogen. Særlig elefantene er nysgjerrig på hva menneskene holder på med og er svært forstyrrende i jakten på løvene.

Å finne løvene ved hjelp av radiosignaler viser seg å være svært problematisk. Veterinærene prøver seg derfor med et båndopptak av lyder fra hyener, men når de plutselig er omringet av sulte løver, lurer de på om dette egentlig var en så god idé...

Om serien
Trude Mostue fra Ski var en av flere studenter som BBC fulgte gjennom det siste året på veterinærstudiet i Bristol i serien \"Veterinærene kommer\" (Vet\'s School). Serien ble en enorm suksess med 10-12 millioner seere hver uke, og Trude ble en av seernes absolutte yndlinger. Senere er det blitt flere serier, stadig med Trude i en sentral rolle.

Denne gangen har hun tatt turen til Afrika sammen med en annen av seriens aller mest populære skikkelser, Steve Leonard. I åtte episoder følger vi de to på feltarbeid blant neshorn, elefanter, løver og andre ville dyr.

I løpet av de tre månedene det tok å lage serien, tilbakela de tusenvis av kilometer med Landrover i stekende hete i Zimbabwe, Sør-Afrika, Botswana, Uganda og Kenya. Her arbeidet de sammen med kolleger i nasjonalparkenes veterinærteam og ble gang på gang kastet inn i uvante situasjoner. At arbeid med ville dyr krever helt spesielle egenskaper, fikk de erfare til fulle!

NRK1 torsdag kl 20.00

Dokumentarserie fra BBC
Originaltittel: Vets in the Wild
Produsent: Michael Massey
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18