Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. april 2010 kl 20.15 På tur med Lars Monsen: Svartisen

På jakt etter jaktfalk

Selv for en garvet friluftsmann som Lars Monsen blir det en innholdsrik tur på Svartisen. Brekurs, røyefiskekonkurranse og leting etter jaktfalk er noen av opplevelsene. Turkamerat Fridtjof Kjæreng får med det meste på kamera.

Lars og Fridtjof fortsetter sin tur på Saltfjellet og i Svartisen. De er kommet til Søndre Bjøllåvann, av mange regnet som et av landets beste røyevann. Gutta kaster slukene uti med store forhåpninger om å få en skikkelig rugg på kroken.

Jaktfalker
Senere treffer de to oppsynsmenn fra Statens fjelloppsyn. Lars blir invitert med for å se etter jaktfalk. Den sjeldne fuglen er ettertraktet på det illegale markedet, der kjøpere er villig til å betale opptil 60 000 kroner for et eksemplar av den utrydningstruede fuglearten. Hittil er den kun observert på tre steder i Saltfjellet.

Brekurs
Turen går videre med hundespannet over Svartisen og ned til brearmen Engabreen. Her møter de Annette Myrvang, som gir dem et brekurs.

Om serien
Lars Monsen begir seg ut i villmarken igjen, men denne gangen går turen i norsk terreng. Han har med seg regissør Fridtjof Kjæreng som turkamerat, og de reiser med hundespann i Svartisen, med kano i Femunden og til fots på Finnmarksvidda.

Lars Monsen og regissør Fridtjof Kjæreng pakker sekk og filmkamera og reiser ut på tre svært forskjellige turer. De tar med seerne på spektakulære naturopplevelser i forskjellige norske omgivelser. Underveis får de følge av hundespann, de blir utfordret i isfiskekonkurranse, svømmer i Norges lengste underjordiske elv og treffer en skummel mann med revolver.

Programmet er sendt tidligere.

Samproduksjon mellom NRK Underholdningsavdelingen og f(x) produksjoner (2005)
Programleder: Lars Monsen
Regissør: Fridtjof Kjæreng
Prosjektsjef: Stina Greaker
ontaktadresse for presse: presse@nrk.no , tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900