Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 7. januar 2004 kl 20.35 Presidenten

Hvit jul i Det hvite hus

Jul eller ikke jul – det er
Jul eller ikke jul – det er "business as usual" for president Bartlet. (Foto: Warner Bros.)
For president Bartlet og staben er det "business as usual" selv om datoen er 24. desember.

Et kor er kommet ned fra Yale University og synger julesanger i velkomsthallen til Det hvite hus. Utenfor faller snøen. Det er jul, hvit jul. Prosaiske gjøremål, som å salte veiene, blir utført til punkt og prikke. I Tyrkia har det vært et større jordskjelv. USA må sende inn nødhjelp. Og i Jerusalem er det noen som har forsøkt å rasere en kirke.

Verdens gang
Julefeiringen i Det hvite hus vil nødvendigvis være preget av verdens skjeve gang. Presidenten er opptatt dagen gjennom sammen med stabssjef Leo og kommunikasjonsdirektør Toby. Samtidig forbereder han å tilbringe noe av julen i sine hjemtrakter. Det vil si i Manchester, New Hampshire.

Der vil han, fru Abigail og de tre barna feire jul sammen.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 tirsdager.

Amerikansk dramaserie av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 4) "Holy Night" (ep. 11)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • NBCs nettsider 
  • Warner Bros' nettsider