Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. oktober 2003 kl 18.30 SMS

Den utvalgte

Ørnøye (Christian Pettersen Lains) vil hjelpe høvdingen sin, men skjønner ikke at han blir lurt til å hjelpe fienden i stedet (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Ørnøye (Christian Pettersen Lains) vil hjelpe høvdingen sin, men skjønner ikke at han blir lurt til å hjelpe fienden i stedet (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Ellen, Halvorsen og Ophelia har funnet veien inn i indianernes verden, og får et spennende møte med høvding Ole Bull og stammen hans. Men det er ikke alle som er like glade for besøket.

Ole Bull er overbevist om at Ellen er "den utvalgte", og mener hun må lede oppdraget med å redde indianerne fra den hvite manns onde planer. Ellen skjønner ikke så mye, og blir stående litt forvirret når indianerne danser en fredsdans rundt henne. Det hun ikke vet er at indianergutten Ørnøye er dypt skuffet over at ikke det var han som ble valgt ut.

Dårlig venn
Når Ellen, Ophelia og Halvorsen skal hjem igjen, blir de skygget av Ørnøye. Han følger etter dem helt tilbake til deres verden, og det blir litt av et sjokk for ham. Han har aldri vært i et moderne samfunn før, og dessverre forviller han seg bort i et dårlig bekjentskap – Jimmy.

Farlig
Jimmy aner en sammenheng mellom Ørnøye og byggeplanene til Gallesten. Han tar seg godt av Ørnøye, og får vite det han trenger for å sladre til sjefen sin. Ikke minst får han greie på hvordan en finner indianernes hittil skjulte verden. Det som begynte som et eventyr, har utviklet seg til å bli både alvorlig og farlig. Er Ellen og Halvorsen klar over hva de har gitt seg ut på?

Om serien
Visste du at det finnes en hemmelig indianerstamme på Grünerløkka i Oslo? Nå trues Teton-Dakota-Akerselvastammen av en sleip entreprenør som vil bygge høyhus på territoriet deres. Dette er utgangspunktet for den fantastiske historien "SMS", som står for "Sju magiske sirkler".

Med mye spenning, eventyr og mye humor følger vi de to vennene Ellen og Halvorsen. Sammen med parykkdamen Ophelia tar de opp kampen for å redde den truede indianerstammen. De tre står overfor en hensynsløs skurk som går under navnet Gallesten. Han og hans medsammensvorne, Jimmy, har planer om å fordrive indianerne fra sitt idylliske samfunn.

Serien markerer barnetimebokas 50-årsjubileum i høst, og er basert på barnetimeboka "UGH!" fra 2001. Jo Nesbø skrev 1. kapittel, og 70 barn diktet så videre på historien.

Egenprodusert dramaserie i seks deler
Regi: Ingrid Hafstad
Manus: Ingrid Hafstad og Bernt Børresen
I rollene: Kristin Rodin, Jacob Løvenskiold, Elsa Lystad, Kåre Conradi, Kristopher Schau, Terje Strømdahl, Bjarte Hjelmeland, Paul Ottar Haga m.fl
Prosjektleder: Kirsti Holm-Blad
Kontaktperson i Barne- og ungdomsavdelingen: Ingrid Hafstad 23 04 77 32/992 51195
Pressekontakt: Elisabeth Burø , 23 04 98 32/93 04 66 97