Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. april 2010 kl 23.15 Påskekrim: Mordrommet

Mordrommet

En av Dupayne-museets hovedattraksjoner er mordrommet som stiller ut en rekke brutale drap som skjedde mellom første og andre verdenskrig.(NRK-foto)
En av Dupayne-museets hovedattraksjoner er mordrommet som stiller ut en rekke brutale drap som skjedde mellom første og andre verdenskrig.(NRK-foto)
Et rom på Dupayne-museet er viet til utstillingen av de mest grusomme mord i mellomkrigstiden. Når en av museumsbestyrerne blir funnet fanget i en brennende bil, spores hans død tilbake til rommet. Adam Dalgliesh hentes inn som etterforsker, men før han rekker å ta morderen, oppdages nok et drap…

Husleien på Dupayne-museet er nesten utgått, og betingelsene i farens testamente krever at alle de tre arvingene må enes om å fortsette – eller stenge museet.

Brutalt mord
Sønnen Neville Dupayne er fast bestemt på å stenge, og mener pengene kan brukes på langt bedre ting. En av museets hovedattraksjoner er mordrommet som viser en serie av mord som skjedde mellom første og andre verdenskrig. Når Neville dør på en måte som sender tankene til mordene utstilt i mordrommet, settes Adam Dalgliesh på saken.

Mange motiv
Og det skorter ikke på mistenkte: Søsknene, flere ansatte, sekretæren som han en gang hadde et forhold til, og datteren som synes han har vært en fraværende far. Et nytt mord avslører en rekke mistenkelige forhold hos overklassen, og løsningen ligger i en gammel urett som noen forsøker å ordne opp i.

Britisk krim (2004)
Produsert av BBC/WGBH
Originaltittel: The Murder Room
Regi: Diarmuid Lawrence
Manus: Robert Jones, basert på en roman av PD James
I rollene: Martin Shaw, Samantha Bond, Kerry Fox, Nicholas Le Prevost, Michal Maloney, Jack Shepherd
Pressekontakt: Mette K. Skjong, tlf: 23 04 20 33/90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 / Publikumssevice