Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 25. juni 2002 kl 20.00 Da Capo

Tor Endresen og Inger-klubben

Vidar Lønn-Arnesen med kveldens gjester Inger Jonsrud og Tor Endresen (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
Vidar Lønn-Arnesen med kveldens gjester Inger Jonsrud og Tor Endresen (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
Det er stor bredde i kveldens program. Vår store crooner Tor Endresen er på plass, og det samme er Inger-klubben fra Horten, ledet av revy-entusiasten Inger Jonsrud. Dessuten minnes Jens Book-Jenssen med et stort potpurri.

Tor Endresen synger alt mulig, men er nok særlig kjent for slagere fra 50- og 60-tallet. Det gjør han også i ”Da Capo!” hvor han fremfører først et potpurri med blant annet ”Runaround Sue”, ”Put Your Head on My Shoulder” og ”Jailhouse Rock”. Senere i programmet får vi høre ”Green, Green Grass of Home”, en av Tom Jones’ klassikere fra 1966. Tor Endresen synger den ikke dårligere!

Inger-klubben
Inger Jonsrud er revysjef ved Revyfaglig senter på Høylandet i Trøndelag, men hun er også fra Horten hvor hun i mange år har vært virksom i teaterlaget ”Masken” – som for øvrig er 20 år i år. Inger Jonsrud har stiftet Inger-klubben i Horten, og klubben har 60-70 medlemmer. Alle heter Inger selvsagt. På damenes t-skjorter står det: ”Inger er toppen, hun tenker på kroppen”. Men hvis noen tror at Inger-damene trener seg svette og støle hver dag, så tar de feil. Kroppen blir ivaretatt på helt andre måter…

Inger Jonsrud synger en selvlaget tekst til byen Hortens ære, og hun hyller en annen Inger, Jacobsen denne gangen, med hennes store slager ”Frøken Johansen og jeg”, skrevet av Thore Skogman i 1960.

Vakre bilder
Da Capo-orkestret spiller den stemningsfulle musikken fra filmen ”Elvira Madigan”, som opprinnelig er en komposisjon av Mozart, illustrert med vakre naturfotografier tatt av NRKs fotograf Sverre Bergli.

En fast post i fjorårets programmer var gjensyn med et innslag i ”Da Capo!” for ti år siden. 14. november 1991 feiret Jens Book-Jenssen sin 81-årsdag i ”Da Capo!”. 81-åringen sang ”To små røde roser”. I studio, ti år senere, hyllet Vidar Lønn-Arnesen, DnB-koret og orkestret Jens Book-Jenssen med et stort potpurri, blant annet ”Ancora Bar”, ”En liten gylden ring”, ”Hvite Måke”, ”Når kastanjene blomstrer i Bygdø Allé” og ”Nordlandsnetter”.

Egenprodusert underholdning fra 13.11.01
Programleder Vidar Lønn-Arnesen
Prosjektleder Eva Marie Gransæter
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1 Vidar Lønn-Arnesen med kveldens gjester Inger Jonsrud og Tor Endresen (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
2 Tor Endresen hørte Vidar på radio i oppveksten (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
3 Inger Jonsrud oppvarter Vidar i Inger Jacobsens store slager ”Frøken Johansen og jeg” (Foto: Rune Lønn-Arnesen)