Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 23. august 2002 kl 00.25 Depeche Mode i Paris

En kveld i Paris

NRK byr på konsert med den britiske gruppen Depeche Mode i kveld.
NRK byr på konsert med den britiske gruppen Depeche Mode i kveld.
I fjor la britiske Depeche Mode ut på verdensturné for å markere sitt 20-årsjubileum. Blant de 24 landene synth-pionerene besøkte var Norge og Frankrike, og i kveld sender NRK et utdrag fra konserten i Paris.

Mer enn 16.000 Depeche Mode-fans hadde løst billett til konserten som foregikk i Palais Omnisport. På scenen ble både nytt og gammel stoff fremført, som låter fra det seneste albumet ”Exciter” og klassikerne ”I Feel You” og ”Enjoy the Silence”.

Turneen startet 11. juni i Quebec i Canada og ble avsluttet 5. november i Mannheim i Tyskland. Da hadde Depeche Mode hatt 84 forestillinger for over 1,5 millioner fans. I september var turen kommet til Norge, og 8500 billetter til konserten i Oslo Spektrum ble revet bort. Det var 12 år siden bandet sist stod på en norsk scene.

- Vi har aldri spilt så bra før, sa vokalist Dave Gahan om turneen. – Jeg følte vi gav nytt liv til musikken vår…Jeg følte jeg svevde der ute!”

Grammy-nominert
Anton Corbijn, rockens hoffotograf, har regissert konsertfilmen. Han har fulgt Depeche Mode gjennom store deler av karrieren. I 1994 ble Corbijn nominert til Grammy for en annen av sine konsertfilmer, ”Devotional”.

Innkjøpt konsertfilm
Kontaktperson NRK: Niels Bierge, tlf. 23 04 91 15
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36

Bilder (2 motiver)
NRK byr på konsert med den britiske gruppen Depeche Mode i kveld.