Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. april 2011 kl 13.25 Påskekrim: Kriminalsjef Foyle

Kjemper mot klokka


Endelig har dagen kommet, og Foyle skal pensjonere seg. Men idet han er i ferd med å forlate sin rolle som kriminalsjef i Hasting, dras han inn i sin mest personlige sak noensinne.

Foyles tid som kriminalsjef er over, men så ser han en overskrift som vekker hans interesse. En ung mann fra en kjent Hastings-familie er dømt til døden for landssvik, og skal henges. Foyle bestemmer seg for å møte gutten i håp om å renvaske han. Det blir en kamp mot klokka.

Det britiske fredskorpset var i 1945 en underlig samlig av sosiale utskudd og forrædere, deriblant engelskmenn som kjempet for nazistene. Kveldens episode tar en nærmere titt på denne utbrytergruppen, og reiser spørsmål rundt lojalitet til kongen, fedrelandet og familiebånd.

Om Kriminalsjef Foyle
Handlingen i filmene om Foyle finner sted i England under den annen verdenskrig. Foyle jobber sammen med sin assistent Paul Milner og sjåføren Samantha Stewart. Usikkerhet, spionasje og interneringer er dagligdags kost for politifolkene og innimellom sniker det seg inn et og annet mord.

Kriminalsjef Foyle er blitt kalt den nye inspektør Morse. Manusforfatter Anthony Horowitz har også skrevet manus til seriene om Hercule Poirot.

Britisk dramaserie (2009)
Originaltittel: Foyle’s War: The Hide
Produsert av Icon Entertainment International
I rollene: Michael Kitchen, Honeysuckle Weeks, Anthony Howell, Kate Fleetwood, Joshua Lewis.
Pressekontakt: Nathalie Sprus , tlf 909 42 708
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900