Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 19. mars 2008 kl 23.10 Påskekrim: Hva skjedde med ekteparet Delany?

Som to dråper vann

Mike Walker (David Hayman, foran), Roisin Connor (Victoria Smurfit) og deres team etterforsker drapet på en høytstående politiembetsmann og hans kone. (Foto: La Plante Productions)
Mike Walker (David Hayman, foran), Roisin Connor (Victoria Smurfit) og deres team etterforsker drapet på en høytstående politiembetsmann og hans kone. (Foto: La Plante Productions)
I den andre av to påskemysterier i serien "Trial & Retribution" blir en sjef i London-politiet og hans hustru funnet myrdet. Deres eneggede tvillingsønner havner snart i etterforskernes fokus.

Ekteparet Delany blir funnet brutalt drept i sitt luksuriøse hjem. Jack Delany var en høytstående politiembetsmann, mens hans kone var forhørsdommer. Presset på politietterforskerne Walker og Connor for å finne morderen er formidabelt, både fra deres overordnede og fra media.

Innbrudd?
Kostbare smykker er forsvunnet fra de dreptes hjem, noe som kan tyde på at man står overfor et innbrudd som har endt forferdelig galt.

Men politiets oppmerksomhet retter seg også mot familieforholdene og hvem som kommer til å profittere på ekteparets død. Det gjelder ikke minst deres to eneggede tvillinger, Michael og Rory, som vil arve flere millioner.

De to har et tilsynelatende vanntett alibi, men politiet er likevel mistenksomme. De ser at den kalde og arrogante Michael har en egen makt over sin mer innadvendte og svakelige bror, og ønsker å se nærmere på forholdet mellom de to. Kan de ha utnyttet sitt identiske utseende for å skaffe seg alibi på drapstidspunktet?

Om "Trial & Retribution"
Det er snart ti år siden norske seere første gang fikk se Lynda La Plantes serie "Trial & Retribution", en avlegger av serien "Prime Suspect" av samme forfatter.

Den britiske krimdronningens varemerke er psykologiske og brutalt realistiske kriminaldramaer av beste kvalitet, og årets to påskekrimmer er ikke noe unntak.

Som sist er det Mike Walker (David Hayman) og Roisin Connor (Victoria Smurfit) ved London-politiet som leder etterforskningen av de rystende drapssakene.

De to mysteriene "Hva skjedde med Poppy McDonald?" og "Hva skjedde med ekteparet Delany?" består hver av to avsnitt som begge sendes samme kveld.

Det er den trettende og fjortende omgangen i "Trial & Retribution" som NRK nå viser. Den britiske tv-kanalen ITV begynte for øvrig å vise en ny sesong på i alt åtte episoder i serien 28. februar.

Britisk kriminaldrama (2007)
Originaltittel: Trial & Retribution XIV: Mirror Image
Av Lynda La Plante
Produksjon: La Plante Productions for ITV
I rollene: David Hayman, Victoria Smurfit, Dorian Lough, Vince Leigh, Robert Timmins, Jonathan Timmins m.fl,
Kontakt Programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer på ITV