Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 29. oktober 2004 kl 22.15 Detektimen: Sporløst forsvunnet

Amerikansk seerfavoritt i Detektimen

Etterforskningsteamet i den nye Detektimen på NRK,
Etterforskningsteamet i den nye Detektimen på NRK, "Sporløst forsvunnet".
Med over 20 millioner tv-seere hver uke er krimserien "Sporløst forsvunnet" blant de aller mest populære dramaseriene i USA. Serien har også slått an blant kritikerne og vunnet en rekke priser. På fredagene framover inntar spesialetterforskeren Jack Malone og hans team Detektimen på NRK1.

"Sporløst forsvunnet" (Without a Trace) gikk i september inn i sitt tredje år på tv-kanalen CBS, og har i høst ligget som nummer to på listen over de mest sette seriene i primetime i USA. Produsenten, Jerry Bruckheimer, står for øvrig også bak serien som topper listen, "CSI".

Vellaget, velspilt, realistisk og spennende er karakteristikker som går igjen om "Sporløst forsvunnet", der vi følger en gruppe spesialetterforskere i FBI som arbeider med å spore opp savnede personer.

Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen forsøker å finne ut om personen har blitt bortført, drept, tatt sitt eget liv eller forsvunnet frivillig. I arbeidet følger de én hovedregel - å lære offeret å kjenne.

Det innebærer at enheten kartlegger den savnedes tilværelse i minste detalj og hvert minutt av vedkommendes bevegelser i tiden før forsvinningen. Gjennom samtaler med pårørende og bekjente utarbeides avanserte psykologiske profiler, som avdekker lag på lag av den savnedes ukjente liv. Hver sak er en kamp mot tiden, for etter 48 timer er sjansen for å spore opp personen drastisk redusert.

Prisbelønt
Den australske skuespilleren Anthony LaPaglia fikk i år Golden Globe-prisen og ble nominert til Emmy for sin hovedrolle som etterforskningslederen Jack Malone, en skarpskodd og tøff, men også medfølende FBI-veteran.

Malone er sjef for et team på fire medarbeidere. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Nykommeren Martin Fitzgerald (Eric Close) har mye han gjerne vil bevise overfor sine mer erfarne kolleger.

Ung kvinne forsvunnet
I den første episoden blir 28 år gamle Maggie Cartwright (Arija Bareikis) etterlyst av sin arbeidsgiver når hun uteblir fra jobben. Heller ikke i leiligheten hennes finnes noe som kan forklare hvor hun har tatt veien.

Maggie er en hardt arbeidende og drivende dyktig markedsfører på vei opp karrierestigen. Men avhør av foreldre, kolleger og ekskjærester gir et sammensatt og til dels sprikende bilde av den unge kvinnen. Har hun selv valgt å bryte opp, eller ligger det noe kriminelt bak?

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Episode 1, sesong 1: Pilot
I rollene: Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano og Eric Close
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99LENKER
  • Hjemmeside 
  • Les mer