Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. februar 2009 kl 00.30 Life on Mars

Korrupte politifolk

Sam Tyler (John Simm) er på kollisjonskurs med sjefen Gene Hunt (Philip Glenister). (Foto: BBC)
Sam Tyler (John Simm) er på kollisjonskurs med sjefen Gene Hunt (Philip Glenister). (Foto: BBC)
Sam arresterer en lokal gangster i et forsøk på å få slutt på den utbredte politikorrupsjonen.

Som politimann fra 2006 har Sam et moderne syn på hvordan man skal opprettholde lov og orden. Han prøver desperat å gjøre det riktige, men kommer stadig på kollisjonskurs med sjefen og de andre politikollegaene i 1973.

Møter moren sin
Sjefsetterforsker Gene Hunt er ikke alene om å være korrupt, og han ser ingen problemer med å spille på lag med de lokale gangsterne. Gene mener at han, ved å samarbeide med gangsterne fremfor å arrestere dem, gjør gatene trygge. Når Sam så går hen og arresterer gatas store skrekk, Stephen Warren, møter han store problemer både i og utenfor politistasjonen.

Midt opp i alt dette, opplever Sam å stå ansikt til ansikt med sin egen mor. Han ser at hun har pengeproblemer, og prøver å hjelpe henne. Men til tross for sine gode intensjoner, blir moren fornærmet.

Om serien
John Simm spiller Sam Tyler, en ambisiøs, ung kriminaletterforsker som jobber hardt for å holde gatene i Manchester trygge. Etter en alvorlig bilulykke blir verden snudd på hodet. Sam havner i koma og våkner opp i fortiden. Året er 1973 og Sam skjønner ingenting. Har han dratt tilbake i tid, er han i en koma eller har han rett og slett blitt gal?

Life on Mars fikk Emmyprisen for beste dramaserie i 2006, og er blitt kjent som en unik, humoristisk og uimotståelig politiserie. Ved å ta en rollefigur ut av vår tid og kaste han rett inn i 70-tallet, får publikum en sjanse til å oppdage hva det er som gjør oss til dem vi er i dag.

Britisk politiserie fra BBC (2005)
Originaltittel: Life on Mars
Produsert av: Kudos Film & Television for BBC
I rollene bl.a.: John Simm (Sam Tyler), Philip Glenister (Gene Hunt), Liz White (Annie Cartwright), Dean Andrews (Ray Carling) og Marshall Lancaster (Chris Skelton).
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf. 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no