Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. januar 2009 kl 18.32 ORPS

Den store markedsdagen

Ikko (August Ekanger), Ling (Oriana Brut-Christensen), Babb (Sol Elisabeth Sifsdatter Larsen) og Murmel (Moin Deljou) må kjempe for plassen i korpset. (Foto: Monser Film AS)
Ikko (August Ekanger), Ling (Oriana Brut-Christensen), Babb (Sol Elisabeth Sifsdatter Larsen) og Murmel (Moin Deljou) må kjempe for plassen i korpset. (Foto: Monser Film AS)
Elsebeth Bull har sett seg nødt til å foreta enkelte "strykninger" blant korpsmedlemmene. Dette går ikke upåaktet hen for våre venner, som virkelig må bevise hva de er gode for slik at de ikke skal miste plassene sine i korpset.

Som del av den tradisjonelle markedsdagen på Gamle Tomter, arrangerer Elsebeth en gruppekonkurranse blant korpsdeltakerne som skal synliggjøre hvem hun mener virkelig gjør seg fortjent til en plass i korpset. Konkurransen er selvsagt ikke tilfeldig lagt opp, og Ikko, Amalie, Ling, Murmel og Babb kommer på samme gruppe. Der de andre gruppene skal stå på sentrale steder og selge fine krystallfat, kule parykker og annet moro, får vennegjengen i oppgave å selge hjemmelagede trolldeigfigurer i utkanten av markedsområdet. Ting ser mørkt ut, helt til Ikko får en ide.

Gutt eller jente?
Den mystiske guttejenta Jannik er god støtte for våre venner, og utfordrer mobberne på en måte som ingen andre tør. Ingen vet fortsatt om det er en gutt eller jente, noe som er til stor irritasjon for mobbegjengen. Hvis det er en gutt, fortjener han grisebank, men de kan ikke gi Jannik samme behandling hvis det er en jente.

Likevel får særlig Murmel gjennomgå av mobberne, men det viser seg at han er populær blant jentene. Amalie derimot, er ikke like heldig i sin kjærestejakt, og etter nok en pinlig episode erklærer hun at hun aldri mer skal forelske seg. Helt til "Sindre-gutten" dukker opp.

Elsebeth og Morris
Den gamle dirigenten Morris oppsøker motvillig markedet til sitt gamle korps sammen med Jannik. Morris har bygget opp korpset på verdier som samhold og felles innsatsvilje, og hadde aldri de samme ambisjonene som Elsebeth om å være best. Elsebeth benytter selvsagt gjensynet med Morris til å understreke for han hvor stor framgang de har hatt siden han sluttet, noe som gjør han enda mer usikker.

Tross all motgang, tar våre helter opp kampen mot Elsebeth og mobberne. Sammen står de sterkt, og Elsebeths planer går ikke helt som forventet.

Om serien ORPS
Orps er en humoristisk, romantisk, actionfylt og spennende serie om å våge å være seg selv og tørre å spille med hjertet. Vennegjengen Ikko, Amalie, Babb, Murmel og Ling er svært forskjellige som personer, men har til felles at de er stemplet som nerder, skiller seg ut fra de "kule" og må stå sammen mot mobberne og den nye dirigenten.

Når den idealistiske Morris får sparken som korpsets dirigent, tar den onde Elsebeth Bull over dirigentstaven. Hun har bestemt seg for at korpset skal bli det beste, og da er det ikke plass til å være annerledes. Det blir snart tydelig at hun gjør alt hun kan for å presse våre helter ut av korpset, og det eneste de kan gjøre er å stå samlet i kampen. De elsker jo å spille i korps, så ingenting skal stoppe dem!

Barne- og familieprogram produsert av Monster Film AS for NRK (2008)
Prosjektleder NRK: Nils Stokke
Regissør: Atle Knudsen
Produsent: Olav Øen
Medvirkende: Cecilie Mosli, Henrik Mestad, August Ekanger, Ann Kristin Sømme, Oriana Brut-Christensen, Sol Elisabeth Sifsdatter Larsen, Moin Deljou, T. C. Berg Kleiven
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 911 64 716 eller 23 04 40 79
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no